5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Keçiören'de sünnet şöleni

KEÇİÖREN'DE TOPLU SÜNNET ŞÖLENİ

Keçiören'de 18 yıldır yapılan toplu sünnet şöleninde bu yıl, toplam bin çocuk sünnet ediliyor.

Keçiören Belediyesi, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarını sünnet etirmeye devam ediyor. Mahalle muhtarlıkları vasıtasıyla tespit edilen çocukların sünnet işlemleri, Belediye Meslek Edindirme Kursları Yönetim Merkezi'nde hijyenik şartlara uygun bir şekilde, dikişsiz ve ağrısız yeni yöntemlerle devam ediyor.

20 Haziran'da başlayan ve 25 Haziran Cumartesi gününe kadar devem edecek sünnet işleminde uzman doktorlar görev alıyor. Sünnet olacak çocuklar servislerle evlerinden alınıp sünnet işleminin ardından tekrar evlerine bırakılırken, çocukların sünnet kıyafetleri de belediye tarafından karşılanıyor.

Çocukların korkularını yenmelerine yardımcı olmak amacıyla çizgi film ve kukla gösterileri yapılırken, her yıl düzenlenen geleneksel sünnet şöleni de 3 Temmuz Cumartesi akşamı Fatih Stadı'nda gerçekleştirilecek. Türk halk müziği sanatçısı Hüseyin Turan ve Şeyda Erdal'ın konser vereceği şölende ayrıca palyaço, jonglör, sihirbaz ve ateşbaz gösterileri de yer alacak.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan ilçe Belediye Başkanı Mustafa Ak, sosyal belediyeciliğin bir örneği olan bu tür programların devam ettirileceğini belirtterek, "Biz belediyeciliği sadece şehrin fiziki anlamda gelişimi ve hayat standardımızın yükselişi olarak anlamıyoruz. Bunun yanında sosyal belediyecilik ilkesiyle beraber halkımızın ve Keçiörenlilerin sosyal ihtiyaçlarına da katkı sağlamamız gerekiyor. Sünnet Şöleni de bunlardan bir tanesidir" diye konuştu.

KEÇİÖREN'DE TOPLU SÜNNET ŞÖLENİ
KEÇİÖREN'DE TOPLU SÜNNET ŞÖLENİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2011 Perşembe 14:54:01
Güncelleme :23 Haziran 2011 Perşembe 17:57:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?