5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Keçiören'e çiçek hastanesi

KEÇİÖREN'E ÇİÇEK HASTANESİ

Ankara Keçiören Belediyesi'ne ait serada oluşturulan çiçek hastanesinde hastalıklı bitkiler tedavi edilirken, tatile giden vatandaşlar da çiçeklerini hastaneye emanet ederek bakımlarını yaptırabilecek.

Keçiören Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, saksılarda yetiştirilen çiçeklerin hastalık ve zararlılara karşı korunması amacıyla çiçek hastanesi kurdu. İç mekan bitkileri üretimi yapılan Kalaba Kent Meydanı'ndaki sera içerisinde kurulan hastanede tatile giden vatandaşların çiçeklerinin bakımlarının yapılmasına ve çiçeklerini buraya bırakmalarına imkan sağlanacak. Hastanede ayrıca hastalanan çiçeklerin tedavisi, mevsimlik budamaları, toprak değişimi ve bakımları da konunun uzmanı profesyonel ekiplerce yapılacak. Vatandaşlar, hastalanan çiçeklerini buraya getirerek gerekli bakımını ve tedavisini yaptırabilecek.

Günümüzde pek çok evde çeşitli bitki ve çiçek bulunduğunu, tatil ve benzeri sebeplerle evlerinden ayrılan vatandaşların çiçeklerinin bakımını ya komşularına emanet ettiğini ya da kaderine terk etmek zorunda kaldığını ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, oluşturdukları çiçek hastanesiyle çiçeksever vatandaşlara bu konuda yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi.

Hastanede, hastalanan çiçeklerin tedavisinin yanı sıra her türlü bakımlarının da uzman elemanlarca yapılacağını belirten Başkan Ak, çiçeklerin de bir canlı olduğunu ve Keçiören Belediyesi olarak onlar için güzel bir ortam hazırladıklarını kaydetti.

KEÇİÖREN'E ÇİÇEK HASTANESİ
KEÇİÖREN'E ÇİÇEK HASTANESİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2011 Cuma 13:29:03
Güncelleme :4 Şubat 2011 Cuma 13:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?