3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

KEÇMEK'te yeni eğitim yılı heyecanı

HALK OKULU KEÇMEK'TE YENİ EĞİTİM YILI HEYECANI

Keçiören Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda (KEÇMEK) eğitime başlanması dolayısıyla bir tanışma programı düzenlendi.

KEÇMEK ailesinin ve tüm eğitmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, eğitimin insanoğlunun varoluşu ile başlayan bir süreç olduğunu, yaşı ve sınırı olmadığını dile getirerek KEÇMEK'lerin de böyle bir anlayışın ürünü olduğunu kaydetti. Belediyeciliğin yol, temizlik, asfalt gibi asli görevlerinin yanı sıra çağdaş belediyecilik anlayışının bir gereği olarak eğitim, istihdam, spor, kültür ve sanat alanında da yükümlülükler içerdiğini belirten Başkan Ak, "KEÇMEK de bizim

sosyal belediyecilik anlayışımızın önemli unsurlarından biridir. Biz KEÇMEK'i bir miras olarak aldık ve bunu daha iyi noktalara daha büyük hedeflere taşımaya çalışıyoruz. Şu anda 12 kurs merkezinde 12 bin kişiye hizmet veren KEÇMEK'leri çok daha fazla kişiye hitap edecek hale getirmek en büyük hedeflerimizdendir. KEÇMEK bir halk okulu . Okuma yazmadan dikiş nakışa kadar bir çok dalda eğitim görmek isteyenler, eline bir altın bilezik takmak isteyenler KEÇMEK'e geliyorlar" dedi.

Sosyal belediyecilik anlayışı açısından Keçiören Belediyesi olarak korumada öncelikli grupları olduğunu vurgulayan Başkan Ak, hanımlar, yaşlılar, gençler ve engelliler olarak sıraladığı bu gruplara yönelik projeler geliştirdiklerini, hanımlar için hanım lokalleri, ilköğretim çağındaki çocuklar için de Bilgi Evleri projelerinin bunların ilkini oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Türk halk müziği sanatçısı Mustafa Özcan'ın seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle coşan KEÇMEK öğretici ve kursiyerlerini Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak'ın yanı sıra Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu ve Belediye Meclis Üyeleri de yalnız bırakmadı. Öğreticilere çiçek veren Başkan Mustafa Ak'a KEÇMEK Koordinatörü Mustafa Öksüz tarafından günün anısına KEÇMEK kursiyerleri tarafından yapılan süslemeli ibrik hediye edildi.

HALK OKULU KEÇMEK'TE YENİ EĞİTİM YILI HEYECANI
HALK OKULU KEÇMEK'TE YENİ EĞİTİM YILI HEYECANI
HALK OKULU KEÇMEK'TE YENİ EĞİTİM YILI HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 15:47:00
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 17:00:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?