4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Kent için ortak akıl kampanyası

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankaralıların, kentleriyle ilgili sorun, öneri ve hayallerini sunacağı "Ortak Akıl Defteri" oluşturmak için, "Aklında ne var?" sorusuyla kampanya başlattı.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Nimet Özgönül, dün başlayan ve 27 Ekim tarihine kadar devam edecek olan Mimarlık Haftası ve bu kapsamda düzenlenecek Mimarlık Şenliği ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Şenliğin bu yılki üst başlığının, 2008’deki "Mimarlığın Sosyal Formu"na ön çalışma olması açısından "Mimarlığın Sosyal Formuna Doğru Toplumsal Mimarlık" olarak belirlendiğini aktaran Özgönül, etkinliklerin "Mimarlık ve Toplumsal Dinamikler", "Mimarlık ve Ekoloji" ile "Mimarlık ve Kent Yönetimi" olmak üzere üç ana tema etrafında yapılacağını söyledi. Özgönül, "Görmezden gelinen ekoloji konusu, Ankara’daki su sıkıntısıyla daha anlamlı hale geldi. Kent yönetimi başlığında da kentin ve toplumun geleceği hakkında tartışma yaratmayı düşünüyoruz" dedi. Şenliğin sadece sempozyum ve seminerlerden oluşmayacağını, imza günleri, konser, sergi, söyleşiler gibi toplumun her kesiminin katılacağı etkinlikler yapılacağını da ifade eden Özgönül, organizasyonu uluslararası nitelikte planladıklarını duyurdu.

KENT İÇİN ORTAK AKIL : Özgönül, "Kentliyi ve toplumu bir etkinliğe davet ediyoruz. ’Aklında ne var?’ sorusunu ortaya atıyoruz" diyerek, başkent için "Ortak Akıl Defteri" kampanyası başlattıklarını bildirdi. Ankaralıların kentleriyle ilgili düş, öneri ve nasıl bir Ankara hayal ettiklerini bu ortak akıl defterinde paylaşmasını isteyen Özgönül, "Bu kampanya, kent, mimarlık ve toplumla ilgili düşünceleri bir bellekte toplayacak, akıl defteri oluşturacak. Eğer bir dinamik oluşursa, bunu 2008 Mimarlık Sosyal Formu’na taşıyabilirsek, Ankara için birlikte süreç başlatmış oluruz" diye konuştu. Özgönül, bu konuyla ilgili www.mimarlarodasiankara.org adresinde özel bir sayfa hazırlandığını ve buradan akıl defterine herkesin fikrini yazabileceğini veya yazılanları görebileceğini kaydetti.

ajanslar
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 12:47:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?