5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

KESK protestosuna sanatçı desteği

Sanatçı Mehmet Ali Alabora, KESK'in Kızılay Meydanı'nda düzenlediği tezkere karşıtı eyleme katıldı. 

1 Mart tezkeresinde olduğu gibi milletvekillerinin yine 'hayır' oyu kullanmasını istediğini belirten Alabora, Kızılay'da vatandaşlara bildiri dağıttı. KESK, Kızılay'da yarın TBMM'de görüşülecek Lübnan'a asker gönderme tezkeresine yönelik bir protesto eylemi düzenledi. Eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı. Ünlü sanatçı Mehmet Ali Alabora'nın da destek verdiği eylemde bir basın açıklaması yapan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Özgür Bozdağ, AK Parti'nin, Lübnan halkının kırımına sessiz kaldığını, buna karşın İsrail yeni bir vahşete hazırlanırken bölgeye asker göndermek istediğini söyledi. "Biz savaşa karşıyız, Ortadoğu'ya asker gönderilmesine karşıyız" diye konuşan Bozdağ, yarın Kurtuluş Parkı'nda düzenleyecekleri büyük eyleme tüm Ankaralılar'ı davet ettiklerini ifade etti. 

Eyleme katılan sanatçı Mehmet Ali Alabora ise taleplerinin çok basit olduğunu belirterek, barış olmasını istediklerini ifade etti. Barış gücünün askerle olmayacağını kaydeden Alabora, "Barış gücü doktorla olur, işçiyle olur, aşçıyla olur, şairle olur, sanatçıyla olur" diye konuştu. 1 Mart tezkeresi öncesinde de Irak'a asker gönderilmemesini talep ettiklerini hatırlatan Alabora, o zaman bu taleplerinin haklı olduğunun bugün ortaya çıktığını belirtti. Alabora, "İlla asker gönderilecekse bunun Lübnan'a değil İsrail'e gönderilmesi gerekir. Saldırı yapan da, bombayı atan da İsrail. Başbakan Erdoğan 'askerimizin burnu kanarse geri çekeriz' diyor. Asker ancak burun kanatmak için gönderilir" şeklinde konuştu. 

Eylemin sonunda Alabora ve KESK yöneticileri Kızılay Meydanı'nda vatandaşlara bildiri dağıttı. Vatandaşlar Alabora'ya büyük ilgi gösterirken, bazı kadınlar, 'Biz de anneyiz, Lübnan'a asker gönderilmesine izin vermeyeceğiz' diyerek Alabora'ya destek verdi. Alabora, gösterinin ardından gazetecilerin sorularını da cevapladı. Milletvekillerinin yarın oylarını atarken Lübnanlı çocukları, orada yapılmak istenenleri gözönünde bulundurmaları gerektiğini ifade eden Alabola, "1 Mart'ta Türk halkının çok prestijli bir halk olmasını sağladınız. Ben milletvekillerine güveniyorum ve yarın mutlu haberler almak istiyorum" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2006 Pazartesi 17:55:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?