3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

KESK'te PKK araması!

İzmir´in de aralarında bulunduğu İstanbul, Ankara, Manisa, Van olmak üzere jandarmanın terör örgütü PKK´ya yönelik beş ilde eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonda aralarında öğretmen ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların örgüt üyesi olmak ve yardım, yataklık suçundan gözaltına alındığı öğrenildi. Operasyon kapsamında Ankara'da KESK Genel Merkezi'nde de arama yapılıyor. KESK Genel Sekreteri gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda İzmir merkezli düzenlenen operasyon, PKK terör örgütünün bazı sivil toplum örgütleri içerisinde yapılanmasına yönelik olarak gerçekleştirildi.

Tamamen terör örgütünün illegal yapılanmasına yönelik olarak düzenlendiği ifade edilen operasyonda gözaltına alınan kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok miktarda örgütsel doküman, bilgisayar harddiski ve CD'ye el konulduğu öğrenildi.

Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

KESK GENEL MERKEZİ'NDE ARAMA

Ankara Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerince 3 kişi gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde Ankara'da iki ayrı eve baskın düzenleyen Jandarma ekipleri L.Ö. ile Y.M. isimli kişileri gözaltına aldı. Aynı saatlerde İstanbul'dan Ankara'ya giden bir şehirlerarası yolcu otobüsü, Kazan gişeler bölgesinde durdurularak G.İ. isimli kişi de gözaltına alındı.

L.Ö ve Y.M.'nin Eğitim-Sen'de görev yaptıkları belirtilirken, İstanbul'daki operasyonda gözaltına alınan KESK Yönetim Kurulu üyesi Songül Morsümbül'ün Ankara'da çalıştığı konfederasyon binasındaki odasında da Jandarma ekiplerince arama yapılıyor.

Türkiye genelinde İzmir, Ankara, İstanbul, Van ve Manisa illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda şu ana kadar toplam 35 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

'ARAMA USÜLSÜZ'

 

KESK Genel Sekreterlerinden Engin Adışimşek de gözaltı ve genel merkez binasındaki arama ile ilgili açıklama yaptı.

Adışimşek şunları söyledi:

''Şu an içeride usulsüz bir arama yapılmaktadır. KESK’in 20 yıldır yürüttüğü mücadelesi uluslararası düzeye ulaşmıştır. Böyle bir kurum aranacağı zaman 40 kere düşünülmelidir. Burada yapılmak istenen emekçilere gözdağı verilmek istenmesidir. İçeride arama yapılıyor, herhangi bir suç unsuru yoktur KESK’te. İçeride saçma sapan bir arama yapılıyorlar. 2 KESK yöneticisi gözaltına alındı. Şimdi soruyorum suç unsuru olan dergiler midir? Başbakan ile devletle yaptığımız yazışmalara el koyuyorlar.''
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 08:56:58
Güncelleme :28 Mayıs 2009 Perşembe 10:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?