4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Kıbrıslı gencin büyük başarısı

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Yaylı Çalgılar Müzik Bölümü'nü birincilikle bitiren Kıbrıslı Nihat Ağdaş, İhsan Doğramacı Üstün Hizmet Ödülü almaya hak kazandı.

Hacettepe Üniversitesi'nde doçentlikten profesörlüğe geçmeye hak kazanan öğretim üyeleri ile okul ve bölüm birinci, ikinci ve üçüncüsü öğrenciler Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle belgelerini aldı. Törenin açılışında Duygu Aydoğan mini bir Arp resitali sundu.

Aydoğan'ın Arp ile çaldığı Aşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' parçası büyük alkış aldı. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçalp Özgen, doçentlikten profesörlüğe geçmeye hak kazanan öğretim üyelerine belgelerini takdim etti. Daha sonra 2006-2007 eğitim-öğretim yılında dereceye girerek mezun olan öğrencilere ödülleri verildi.

Törende Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) gelerek Ankara'da eğitim gören ve okul birincisi olan Nihat Ağdaş, İhsan Doğramacı Üstün Hizmet Ödülü'nün sahibi oldu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Yaylı Çalgılar Müzik Bölümü Keman sanat dalından Haziran'da mezun olan Kıbrıslı genç, "Benim için çok önemli bir gün, çok heyecanlıyım. Okulumu birincilikle bitirdiğim için İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü alıyorum. Çok mutluyum. Hem bir Kıbrıslı Türk olarak ülkemi Türkiye'de en iyi şekilde temsil ettiğim için hem de 7 yıllık okul emeğinin karşılığını aldığım için çok mutluyum. Okulumu bitirdim, artık Kıbrıs'a dönüp yüksek lisans yapacağım. İngiltere veya Fransa'da mastır yapmayı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 16:33:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?