3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kılıçdaroğlu'na dava açtı

29 Mart yerel seçimlerinde rakip olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen tartışma yargıya taşındı.

Gökçek kendisine iftirada bulunduğu gerekçesiyle Kılıçdaroğlu'ndan ve haberi yapan gazeteden toplam 50 bin TL manevi tazminat talep ediyor.

Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına tarafların avukatları katıldı. Kılıçdaroğlu ve gazetenin avukatı Şahin Mengü davanın reddini isterken, Gökçek'in avukatı Gül Yalız ise davanın kabul edilmesini talep etti.

Mahkeme, Kılıçdaroğlu ve Gökçek'in sosyal ve ekonomik durumlarını gösteren bilgi ve belge isteyerek duruşmayı erteledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 29 Mart seçim sürecinde bir gazetede çıkan,"Melih Gökçek, faturadaki hizmetlerin karşılığı olan 354 milyar TL'yi fiilen ödedi.Hadi billboard paralarından vazgeçtik. Bu 354 milyar TL'yi nereden bulup ödedi?" sözleri üzerine Gökçek, 'iftira' davası açmıştı. Gökçek Kılıçdaroğlu'ndan 25bin TL, haberin yayınlandığı gazeteden 25bin TL olmak üzere toplam 50 bin TL'lik manevi tazminat istiyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 17:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melek soylu IP: 78.164.147.xxx Tarih : 18.06.2009 21:44:47

gökçek hanedanımızın 15 yılı ne yazıkki toplumun tüm kesimleriyle kavgayla,kendisini eleştirenlere açtığı davalarla geçti,belediyeyide boğazına kadar borca soktu şu an ankara belediyesinin çivi çakacak parası yoktur, bu yüzden her döneminde yapacam bu defa diye söz verdiği sincan metrosu çürümeye terkedilmiştir,benim güzel ankaralım inşallah uyanır artık bu zatın gerçek kimlik ve kişiliğini anlarlarda 5.dönem aday olmaya cesaret edemez diye umuyorum sevgi ve saygıyla.