1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Kızılay ekibi bugün yola çıkıyor

Türkiye Kızılay Derneği’nden 10 kişilik ekip bugün saat 23.10’da deprem ve tsunami felaketinin yaşandığı Güney Asya’ya doğru yola çıkacak.

Yardım malzemelerini çevre ülkelerden satın alacak olan Kızılay, 1 milyon dolardan fazla malzeme satın almayı planlıyor.

Türkiye’de 250 milyar lira toplandı

Türkiye Kızılay Derneği’nin, Güney Asya’daki felaketin yaralarının sarılması amacıyla başlattığı yardım kampanyasında iki günde 250 milyar lira (250 bin YTL) toplanabildi.

Kızılay yetkilileri, diğer ülkelerin yaptıkları yardımlar gözönüne alındığında Türkiye’den gidecek yardım miktarının da artması gerektiğini belirterek, 17 ağustos depreminde diğer ülkelerin Türk halkına gösterdiği yardımseverliğin unutulmamasını istedi.

Kızılay, toplanan yardımları internetten duyuracak

Kızılay, açtığı kampanyada toplanan para miktarını yarından itibaren saat başı internetten veya bülten şeklinde duyuracak.

Kampanya tamamlandıktan sonra, biriken paraların nerelere harcandığı ve bağışta bulunanların isimleri de internet sitesinde yer alacak.

SMS yoluyla da bağış

Yardım çerçevesinde bu hafta içi cep telefonlarından SMS yoluyla da bağışlar alınabilecek. Kızılay Genel Başkanlığı ayrıca, bölgede faaliyet gösteren Türk turizm şirketlerine birer mektup göndererek, toplanan yardımlara destek olmalarını istedi.

Camilerde para toplanacak

Diyanet işleri başkanlığı da tsunami felaketinde büyük zarar gören Güneydoğu Asya’ya yardım toplamaya hazırlanıyor. 21 ocak cuma günü yurtiçi ve yurtdışındaki camilerde felaketzedeler için para toplanacak.

Kurban Bayramı’nın ikinci gününde, 21 ocakta, cuma namazının ardından camilerde tsunamiden zarar gören bölgelere yardım için sandıklar kurulacak.

Toplanacak paralar Türkiye Vakıflar Bankası’ndaki hesaba aktarılacak ve dışişleri bakanlığı aracılığıyla depremde zarar gören bölgelere gönderilecek. Kampanyaya Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı yurtdışındaki camiler de dahil edildi.

21 ocağa kadar yardım miktarını artırmak için cuma hutbelerinde ve diğer sohbetlerde cemaate sürekli çağrıda bulunulacak.
aa
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 11:20:32
Güncelleme :3 Ocak 2005 Pazartesi 15:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?