3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kızılay esnafından tam destek

Kızılay'da son günlerde Çankaya Belediyesi zabıtalarıyla yasadışı bir grup arasında yaşanan olayların ardından bölge esnafından Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a destek geldi.

Geçtiğimiz günlerde, sokak satıcılarını denetim sırasında kendilerini işportacı gibi göstererek esnafa ve vatandaşlara karşı olumsuz davranışlar gösteren bir grubun taşlı sopalı saldırısına uğrayan zabıta ekibi, kanunsuzluğa karşı kararlı mücadelelerini aralıksız sürdürüyor.

Olayların ardından bölge esnafını temsilen Esnaf Derneği yöneticileri, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ı ziyaret etti. Kararlı çalışmalarından dolayı Tanık'a teşekkürlerini sunan Yüksel Caddesi, Konur ve Karanfil Sokak esnafı sözde işportacı olan bu kişilerin kendilerine zorluk çıkardığını, bölge esnafı ve yurttaşlar için bu kişilere izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Bölgenin daha güzel bir ortam haline gelmesi için Çankaya Belediyesi ile birlikte ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen dernek yöneticileri, işe öncelikle kendi dükkanlarının kaldırıma kadar varan uzantılarını ortadan kaldırarak başlayacaklarını da ifade etti.

Esnafın desteğinden memnuniyet duyduğunu söyleyen Başkan Tanık ise, "Orada yerleşmiş olan yasadışı gruba karşı kararlı olacağız, yasal olmayan çalışmalara asla izin vermeyeceğiz. Esnafa yönelik bir tehdit haline gelen, parke taşları ve sopalarla zabıtalarımıza saldıran kişilere göz açtırtmayarak, Kızılay'ın her bölgesinde hayatı daha özgür ve daha güvenli şekilde yaşanır kılacağız. Bütün amaç ve gayretimiz kent suçu işlenmeyen bir Kızılay içindir" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 16:49:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?