5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Kızılay'da bombalı saldırı!

Ankara'nın Kızılay Kumrular Caddesi'nde Çankaya Kaymakamlığı önünde patlama oldu. Patlama nedeniyle 3 kişi öldü, 3'ü ağır 34 kişi yaralandı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, patlamaya bombanın neden olduğunu söylerken, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de araçların üzerine bir binadan yanan tüp atıldığı bilgisinin olduğunu belirtti.

Patlamanın ardından iki kişi gözaltına alındı. Bir kadın olay yerinde gözaltına alınırken, gözaltına alınan ikinci kişi otogarda Tunceli'ye gitmek isterken yakalandı. Bu arada patlamada yaralananlar için kan anonsları yapılmaya başlandı.Büyük paniğe neden olan patlamanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Büyük patlama nedeniyle bir minibüs ve 6 aracın yandığı öğrenildi. Ankara Emniyet Müdürü de olay yerine gelirken, polis ekipleri olay yerinde güvenlik çemberi oluşturdu. Patlamada 3 kişi hayatını kaybederken 34 kişi de yaralandı.

Patlama olduğu sırada yakındaki Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda da öğrenciler ders yapıyordu. Patlamanın ardından teneffüs sırasında okul tahliye edildi.

POLİSE GÖRE BOMBA

Polis kaynakları patlamanın bombadan kaynaklandığının belirlendiğini belirtti. Bölge yeni bir bomba ihtimaline karşı boşaltılıyor. Bomba imha ekipleri de olay yerinde çalışmalarına başladı. Bomba uzmanı köpeklerle de araçlarda bomba arandı.

ARINÇ: BOMBA TESPİT EDİLDİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, patlamaya bombanın neden olduğunun tespit edildiğini belirterek, ''Araçta bomba olduğu bilgisi var'' dedi.

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI: PATLAMA OKULUN KARŞISINDA OLDU

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da patlama ile ilgili bilgi verdi. Tanık, patlamanın bir okulun karşısında meydana geldiğini, yaralanan herhangi bir öğrenci olmadığını belirterek şunları söyledi: ''Can güvenliği açısından insanlar bölgenin dışında tutuluyor. İkinci ya da üçüncü patlama olabilir endişesiyle alan boşaltılıyor. Delil toplanıyor. Alan güvenliği sağlanıyor. Bize ulaşan hayat kaybı bilgisi yok. Şu anda terör vurgusu var diyemem. Yanmış araçların durumu vahim. Umut ediyoruz ki terör değil, tüp patlamasıdır. Çünkü bir binadan yanan tüp atıldığı iddiası var. Ankara’nın eğitime başladığı ilk günlerde böyle bir şeyin yaşanmamasını dilerdik''

ANKARA'NIN EN İŞLEK CADDELERİNDEN

Patlamanın olduğu bölge Ankara'nın en işlek caddelerinden biri. Bölgede üst düzey kamu bürokratlarının lojmanları da var.

YARALILARIN İSİMLERİ

Patlamada yaralanan ve hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların bazılarının isimleri şöyle:

Meltem Öztürk, Serap Turgut, Zübeyir Yılmaz, Halis Öztürk, Çağrı Baydaş, Rıfat Yılmaz, Berra Ünsal, Elçin Toker, Abidin Yaygın ve Yusuf Ünal...

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2011 Salı 11:51:23
Güncelleme :20 Eylül 2011 Salı 16:28:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?