5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Kızılay'ın kampanyasına Türk-İş desteği

Kızılay ile Türk-İş, Filistinli çocuklar için işbirliği yaptı. Türk-İş, Kızılay Genel Başkanlığı'nın '100 Bin Filistinli Çocuğa Okul ve Kırtasiye Yardımı' kampanyasına, 200 bin YTL ile katıldı. 

Türk Kızılayı'nın Filistin'deki çocukların okul ve kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması için başlattığı kampanyaya en büyük katkı Türk-İş'ten geldi. Türk-İş'in kampanyaya verdiği katkının açıklandığı toplantı, Dedeman Oteli'nde düzenlendi. Toplantıya, Kızılay ve Türk-İş yetkilileri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, kentleri yakıp yıkan savaşlarda en çok çocukların gelecek umutlarının söndüğüne işaret etti. Dünya üzerinde savaşı en yakından hisseden çocukların Ortadoğu'da olduğunu belirten Küçükali, bu gerçekten hareketle Türk Kızılayı ve Türk-İş olarak Filistinli çocuklar için ortak bir proje başlatma kararı aldıklarını ifade etti. Filistin'deki çocukların eğitim ihtiyaçlarının, bölgeye gönderilen bin 500 ton unun nakledilmesi sırasında Kızılay görevlileri tarafından tespit edildiğini açıklayan Küçükali, Gazze'de 40 bin, Batı Şeria'da 60 bin çocuğun bu yıl yeniden okula başlayacaklarını söyledi. Bu çocukların okul ihtiyaçlarının bir bölümünü karşılamak istediklerini kaydeden Küçükali, Türkiye'deki tüm hayırseverlerin bu kampanyaya dünyadaki tüm Türk bankalarının 2868 nolu hesaplarına yardımlarını aktararak veya cep telefonları ile 2868'e mesaj göndererek katkıda bulunabileceklerini belirtti. 

Türk-İş Başkanı Salih Kılıç ise Türk-İş'in ulusal duyarlılığa sahip bir kurum olduğunu belirterek, Konfederasyon'un yardım fonundan 20 bin Filistinli çocuğun okul ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak üzere 200 bin YTL yardımda bulunacaklarını bildirdi. Kılıç, Türk-İş'e bağlı sendikaların da bu kampanyaya destek vermeyi amaçladıklarını kaydetti. Bölgedeki mağduriyete sebep olan çevrelerin akıllarını başlarına almaları gerektiğini dile getiren Kılıç, mağduriyet üzerine barış tesis edilemeyeceğini, barışın ancak gönülleri fethederek sağlanabileceğini vurguladı. Konuşmaların ardından Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, 200 bin YTL'lik yardım çekini Kızılay Genel Başkanı Küçükali'ye sundu. Kızılay Başkanı Küçükali, Filistinli çocukların çantalarının kısa süre içinde hazırlanacağını ve içinde ortak bir mesajın bulunacağı bu çantaların sıralara bırakılacağını açıkladı. Bu arada, Kızılay'ın 'Kültür ve Paylaşım Projesi' çerçevesinde çeşitli illerden Ankara'ya gelen ve Kızılay gönüllüsü olan ilköğretim öğrencileri, Türk-İş Başkanı Kılıç'a çiçek verdi. Kampanya da destek vermek amacıyla Filistinli çocuklar için hazırladıkları küçük hediyeleri de Kızılay Başkanı Küçükali'ye sunan çocukların bu jesti Küçükali'yi duygulandırdı. Küçükali, çocukların hedilyelerinin de hazırlanacak çantalara konulacağını bildirdi. Küçükali, Kızılay gönüllüsü çocuklara birer madalya taktı.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2006 Perşembe 15:46:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?