4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Kızılay'ın kurban bedeli 240 YTL

Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, ilkini geçen yıl 6 ilde düzenledikleri kurban bağış kampanyasının, bu yıl ülke genelinde yapılacağını ve kurban bedelinin 240 YTL olarak belirlendiğini bildirdi.

Küçükali, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, 1990'lı yıllara kadar hayır ve bağış noktasında gelirlerin yüzde 95'ini alan Türk Kızılayının, 1990'lı yılların sonunda gördüğü çok kötü bir rüya ile kamuoyunda çok kötü durumlara düştüğünü ifade etti.

Küçükali, 2006 yılı 9. ayında yaptırdıkları kamuoyu yoklamasında, itibarlarının yüzde 83,4 ile iyi noktalara gelmiş olduğunu gördüklerini kaydetti.

Pakistan'daki deprem sırasında kurbanını Pakistan'da kesmek isteyen kişilerin kurbanına talip olduklarını ve bunu ciddi şekilde gerçekleştirerek ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını anlatan Küçükali, Diyanet İşleri Başkanlığının da yapılan işin doğru yapıldığını gördükten sonra kendi kurbanlarını Kızılaya kestirdiğini söyledi.

Bu olaydan sonra geçen yıl yurt içinde kurban kampanyası yapma kararı verdiklerini ve bu noktadaki sıkıntıları tespit ettiklerini kaydeden Küçükali, "Bir kampanya nasıl yapılabilir, enine boyuna bunu masaya yatırdık. Bu işi nerede, kimlerle en güzel yapabiliriz noktasında ülkemizdeki kombinaları gezdik. Et ve Balık Kurumu ile konuştuk. Kurbanlarımızı burada kesebileceğimizi ifade ettik ve bir protokol imzaladık. Sonra Diyanet İşleri Başkanlığı, Veterinerler Birliği ve Noterler Birliği ile bir anlaşma yaptık.

Diyanet İşleri Başkanlığı uygulamamazı yurt içinde ve yurt dışında yaygın hale getirmemizi istediler. Bizim 'çok kurban toplayalım' diye bir iddiamız yoktur ama bu işin doğru, düzgün yapılması adına iddiamız vardır" dedi.

Oluşturulan teknik heyetin bu yılki kurban bedelini 240 YTL olarak tespit ettiğini belirten Küçükali, 26 bin kişinin kurban bağışında bulunduğunu, bu yıl hedeflerinin 65 bin hisse olduğunu ifade etti.

 

AA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 15:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?