3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kızılay'ın yardımları yola çıktı

Türk Kızılayı'nın Filistin Gazze Şeridi'ne yönelik insani yardım malzemesini taşıyan 20 TIR'lık konvoy yola çıktı.

Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen bir törenle yardım konvoyları Gazze'ye hareket etti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali yaptığı konuşmada, Gazzeye daha önce 10 TIR'lık bir yardım gönderdiklerini hatırlatarak, 7 Ocak'ta Mısır'ın Refah Kapısı'ndan bir kamyon ilaç gönderdiklerini, 11 Ocak'ta da Türk Hava Yolları'ndan aldıkları ücretsiz bir kargo uçağı ile ilaç ve tıbbi malzemeler gönderdiklerini söyledi.

Anafor firmasının Türk Kızılayı'na 2 ton kanamayı durducu bir malzeme
verdiğini belirten Küçükali, bu ilaçların Gazze'deki hastanelerde önemli derecede etkili olduğunu söyledi. Dün de 5 TIR yardım malzemesinin içeri girdiğini ve dağıtımın başladığını kaydeden Küçükali, Sağlık Bakanlığı'nın organizasyonu ve Türk Kızılayı hemşirelerinin de içinde bulunduğu bir uçakla yaralıların geldiğini kaydetti.

Küçükali, Telaviv'deki bir firmanın hazırladığı helikopter ambulansları ile Filistin'den acil durumda olan yaralıların Türkiye'ye gelebilmesi için çalışmaların devam ettiğini
bildirdi. İnsani yardım malzemesi taşıyan 20 TIR'lık malzemenin de Gazze'ye ulaşacağını belirten Küçükali, TIR'ların içinde battaniyelerin ve temel gıda malzemelerinin bulunduğunu söyledi. Küçükali, "Gazzeye girebilin dünyadaki tek yardım örgütüyüz" diye konuştu.

Filistinli yaralılarla birlikte aynı uçakta gelen ve tedavilerine yardım eden hemşireler Ferhan Altunbaşak ve Nurcan Avcı da duygularını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Altunbaşak, Gazze'deki durumun içler acısı olduğunu belirterek, "Gördüğümüz manzara gerçekten çok kötüydü. Psiklojimiz bozuldu. Birçoğu bütün yakınlarını kaybetmişti. Onlarla aynı dili konuşmuyorduk ama yine de anlaşabildik. Onlara her türlü şekilde yardım ettik. Durumları gerçekten çok kötüydü. Buradaki tedavileri uzun süre devam edecek. Belki birçoğuna protez takılacak. Gazze gerçekten ağlıyor" dedi.

Konuşmaların ardından Kızılay Başkanı Tekin Küçükali ve kızılay personeli, karanfil eşliğinde Gazze'ye çıkan yardım konvoylarını uğurladı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 17:10:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?