3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kızılcahamam Belediyesi çalışıyor

Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal, ilçede devam eden kanalizasyon, yol, parke, termal tesislerin restorasyonu, yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceledi.

Göreve geldiği ilk gün 'Başka Bir Kızılcahamam' sloganıyla yeni sezon hazırlıklarına hız veren Başkan Ünal, ilçede yapımı devam eden kanalizasyon, yol-parke taşı kaplama çalışması, termal tesislerinin restorasyonu ve bakım, orta refüj yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını, terminal, kültür merkezi, düğün salonu, kafeterya, lokanta, market, büfe, sinema, fitnes sağlık merkezi, kreş, bedensel engelliler büroları, yarı olimpik yüzme havuzu, belediye hizmet binası ve restorasyon gibi çalışmaların 1Temmuz 2009 tarihinden önce hizmete gireceğini söyledi.

Belediye Meclis üyeleri ve Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Yüce ile birlikte yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Ünal, kaplıca tesislerinin bayanlar bölümünün tamamlandığını, erkekler bölümünün önümüzdeki günler bitirileceğini ve çevre düzenlemesinin tamamlanmasından sonra, vatandaşlara layık bir termal tesis sunacaklarını ifade etti.

Yapılan çalışmalarla alışılagelmiş Kızılcahamam Kaplıcaları'nın yok olduğunu kaydeden Ünal, "Modern çağ ne gerektirdiyse onu uygulamaya çalıştık. Bu farklılığı kaplıcalarımızı ziyaret eden herkes fark edecektir. Şu anda yol yapım çalışmalarımız hızla devam ediyor. Biten yolları ise kısım kısım hizmete açıyoruz. Düğün salonu ve lokanta, market gibi terminal binası içerisinde bulunan yerlerin kira ihalesini gerçekleştirdik. Yalnızca oyun salonları ile sinema salonunun ihalesine giren olmadı. Muhtemelen o birimleri de biz belediye olarak hizmete açacağız" dedi.

Büyük Kaplıca üzerine başlatılan dubleks, tek kat ve tek oda olarak düşünülen pansiyon evlerin temel ve su batman betonlarının atıldığını kaydeden Ünal, "En kısa zamanda prefabrik olan bu evlerimizin yerleştirme işlemleri tamamlanıp çevre düzenlemesi yapılacak. Yine Büyük Kaplıca Tesislerinin arka bölümüne ise 7 adet betonarme Jakuzi tesisi çalışmalarımızda devam etmektedir. Bu tesisleri 1 Temmuz 2009 tarihinde halkımız ve gelen misafirlerin hizmetine açacağız. Böylece Kızılcahamam'ı önceden olduğu gibi tekrar cazibe merkezi haline getireceğiz" diye konuştu.

Dış cephe ve iç restorasyon onarım çalışmaları tamamlanan Büyük Kaplıca Tesislerini gezen Ünal, kaplıca tesisleri arkasında bulunan soğutma kuleleri ve kurutma tesislerinin, kaplıca üzerine 2. kata çıkartıldığını kaydederek, "Bu arada orta refüj çalışmaları hızla devam ediyor. Kızılcahamam E-89 karayolunda güller açıyor. Süs havuzları ve fıskiyeli havuzların yapım çalışmaları devam ediyor. Terminal, düğün salonu, market, lokanta, sinema, oyun salonu bulunan Kültür Binası ise önümüzdeki haftalarda açılacak. Kaplıca Otel yıkıldıktan sonraki bu boş alana, otopark ve dinlenme parkı yapılacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 12:31:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?