3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kızılcahamam Kent Konseyi toplandı

Yapılan yerel seçimler sonrası toplanan Kızılcahamam Kent Konseyi'nde projeler masaya yatırıldı.

Yeni üyelerin yer aldığı toplantıya Kaymakam Bilal Çelik, Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Ankara İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Arslanoğlu, İl Genel Meclisi üyeleri Mustafa Keleş ve Erdoğan Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Yüce, Belediye Meclisi üyeleri İlyas Yılmaz, Nevzat Uyar, İlçe Emniyet Amiri Tamer Bal, Milli Eğitim Müdür Vekili Erdal Küçüksayarya, Ayşe Bezci Anadolu Turizm Otelcilik Lisesi Müdürü Sedat Arslan, Esnaf Odası Başkanı Mustafa Keleş, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Sami Serttek, Kasaplar Odası Başkanı Ahmet Vural, MHP İlçe Başkanı Tahir Taşkın, AK Parti İlçe Başkanı Sefa Yıldırım, CHP İlçe Başkanı Oğuz Akcan katıldı.

Kaymakam Bilal Çelik, yaptığı konuşmada, "Seçimlerden sonra yeni seçilen arkadaşlarla toplantılara devam edeceğiz. Arkadaşlara görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Arslanoğlu da, 2009 yılında Özel İdare olarak yaptıkları hizmetler ve 2010 yılında yapılması planlanan hizmetler hakkında bilgi verdi.

MHP İlçe Başkanı Tahir Taşkın ise, ilçe ve kırsaldan alınan sularla ilgili sorunları dile getirdi. Bu arada Yusuf Tulu Vurgun, Kızılcahamam'da turizmin 3 ay olduğunu, bunu yenmek için köylerin ve tarihi yerlerin turizme açılması gerektiğini kaydetti.
Belediyecilik faaliyetlerinden bahseden Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal da, "Artıma tesisinin iptal edilmesi doğru değil. Bu proje hibe para ile fondan ücretsiz olarak yaptırılacaktır. Karşıyaka, Sanayi, İsmetpaşa ve Kemalpaşa'da kanalizasyonların şehir içine girmesini istedik. Şu anda ana cadde bitti. Kanalizasyonun büyük bir kısmı 10 gün içinde bitecek" dedi.

Ünal, yapılacak çalışmaları ise şöyle sıraladı:

"İhalesi yapılarak 34 tane 37-47-57 metrekare evler yapılacak. 7 tane jakuzi yapılacak. Düğün Salonun ihalesi yapıldı, ay sonunda açılacak. Küçük otobüsler artık yolcu taşımıyor. 42 adet büyük otobüs alındı. Mevcut Düğün Salonu tadilat edilerek konferans salonu olacak. Yüzme Havuzu çok yakında hizmete açılacak. Kara Akbaba gözetleme kulesi yapılacak. Tarihi Turistik yerleri (Gelin Kayası, Alicin Manastırı, Mahkemeağcin Kiliseleri) çok yakında turizme açacağız. Trekking ve doğa yürüyüşü turizmi için çalışmalar yapılıyor. Trekking haritaları çıkarılıyor, bu konuda kitapçıklar basılacak. 5 Temmuz 2009 tarihinde Türkiye ve Dünyaca ünlü Hafızların katılacağı Kuran Tilaveti programı düzenlenecek. Festival 15-16-17-18-19 Temmuz 2009 tarihleri arasında yapılacak."

Belediye Başkanı Coşkun Ünal'ın konuşmasından sonra Kent Konseyi Toplantısı sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 11:40:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?