4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

'Kızılırmak suyu zehirli'

Büyükşehir Belediyesi Ankara'nın su sorununu Kızılırmak'tan gelecek su ile çözmeye çalışıyor, Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) ise Kızılırmak suyunun zehirli olduğunu söylüyor.

Kızılırmak'tan su getirme projesi, Tüketici Dernekleri Federasyonu'nu ayağa kaldırdı.

Ankara'ya getirilecek suyun içinde bakır, kurşun, arsenik ve aliminyum gibi tehlikeli hastalıklara yol açan maddeler bulunduğunu iddia eden TÜDEF Başkanı Ali Çetin, Kızılırmak projesinin bir cinayet olduğu görüşünde.

TÜDEF Başkanı, "Kızılırmak suyu zehirlidir, Kızılırmak suyunda bulan ağır metaller geçtiği güzergahlardaki tarım ilaçları, sanayi atıkları tümüyle Kızılırmak'a akmaktadır. Bu yüzden Kızılırmak suyu kullanılmayacak kadar zehirlidir" dedi.

Çetin'e göre Kızılırmak suyunun içinde siroza yol açan bakır, gelişim bozukluğu yaratan kurşun, kansere yol açan arsenik ve nörolojik hastalıklara neden olan aliminyum gibi maddeler var.

"Kızılırmak durdurulmalıdır, Gerede devreye sokulmalıdır. Bunun dışında çözüm yok" diyen Çetin, su tasarrufu için Ankaralılara tatile çıkmayı öneren Belediye Başkanı Melih Gökçek'e de, Fransız Kraçilesi Marie Antoinette'in ünlü sözünü hatırlattı.

Çetin, "Marie Antoinette 'Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler' demiş. Melih Gökçek de 'Tatile çıkın' diyor. Ver parasını da gitsinler tatile o zaman" diye konuştu.

Ali Çetin, Ankara'nın susuz kalmasının tek sorumlusunun Melih Gökçek olduğunu iddia ederek, belediyenin su yerine yol, köprü, alt-üst geçit için harcama yaptığını ileri sürdü.

Melih Gökçek: "Paniğe kapılmayın"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, 1'inci bölgede 2 günlük kesintinin ardından kot farkı nedeniyle su alamayan semtlerdeki vatandaşların paniğe kapılmamalarını isteyerek, "36 saat içinde herkes suyunu alacak. Bunun için kesintiyi iki gün olarak planladık" dedi.

Melih Gökçek, söz konusu durumun yüksek kot farkından kaynaklanabildiğini söyledi.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2007 Cuma 13:07:40
Güncelleme :3 Ağustos 2007 Cuma 13:13:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?