4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Koç'tan Ankara kültürüne katkı

Vehbi Koç Vakfı Ankara Keçiören'de bulunan BAĞ EVİ'ni aslına uygun olarak restore etti. 

Keçiören'in en son bağ evlerinden biri olan ve 'Gedikoğlu Bağı' olarak da anılan, Ankara Bağ Evi, Koç Ailesi ve konukların katılımı ile açıldı. Vehbi Koç Vakfı İcra Kurulu Başkanı Semahat Arsel tarafından Vehbi Koç Vakfına bağışlanan evin restorasyon çalışmaları 2007 yılında tamamlandı. 

Arsel, "Bu çalışma, Ankara'nın geçmişinin önemli bir parçası olan, Bağ Evi ve Bağ Evi kültürünü yaşatmak amacı ile 'baba yadigarı'na vefa, bir nevi gönül borcu ve kültürümüze önemli bir katkı olarak gerçekleştirilmiştir. Bu katkı, özellikle kentleşmenin getirdiği yapılaşma ve azalan yaşam alanı dikkate alındığında büyük önem taşımaktadır, zira doğa ile iç içe yaşamanın temel olduğu bağ evi kültürü, bu çağda hatırlanması ve korunması gereken bir Ankara değeridir" dedi. 

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Vehbi Koç Vakfı İcra Kurulu Başkanı Semahat Arsel ve Koç Ailesi, geçtiğimiz günlerde kültürel mirasa destek ve katkılarından ötürü Dünya Anıtlar Vakfı (WMF) tarafından Hadrian Ödülü ile onurlandırılmıştı.

Basından
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 19:06:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?