3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kolbastıcıların şovu büyüledi

19 Mayıs 1919 da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı bütün yurtta olduğu gibi Etimesgut’ta da törenler ile kutlandı.

Etimesgut’ta yapılan kutlamalara Etimesgut Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin son günmlerin popüler oyunu ‘kol bastı’ damgasını vurdu. Yine öğrenciler ile birlikte kol bastı oynayan minikler ise vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

İLK TÖREN KAYMAKAMLIKTA

Etimesgut’ta ki törenler saban Kaymakamlık önüne çelenk koyma ile başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylendi. Törenlere Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Etimesgut Kaymakamı Recep Erkılıç ve Garnizon Komutanı Tankçı Albay Mehmet Hamdi Başak’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

ÖĞRENCİLERDEN KOL BASTI ŞOV

Atatürk Stadyumu’nda yapılan törenler renkli gösterilere sahne olurken öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudular. Anadolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunu anlatan figürler Etimesgutlular tarafından büyük alkış alırken bu yılki gösterilerde farklı olarak kol bastı oyunu oynandı. Kutlamaların ardından Belediye Başkanı Enver Demirel, Kaymakam Recep Erkılıç ve Garnizon Komutanı Başak Dumlupınar ilköğretim okuluna geçerek “Samsundan doğan ışık” isimli resim sergisinin açılışını gerçekleştirdiler.

GENÇLERE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Belediye Başkanı Enver Demirel günün anlam ve önemi ilgili bir açıklama yaparak, “Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, tam bağımsız bir vatan için yola çıkışlarının 90. yıldönümünün haklı gururunu, büyük bir sevinçle hep birlikte yaşıyoruz. Bu önemli gün vesilesiyle cennet vatanımızın nasıl zorlu bir mücadeleyle kazanıldığını hepimizin çok iyi bilmesi gerekir” dedi.Başkan Demirel şöyle konuştu: “Sevgili gençler, sadece Türk Milletinin değil, Türk dünyasının ve bütün mazlum milletlerin gözü Türkiye’nin üzerindedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin vatanı ve milletiyle bölünmez bir bütün olarak sonsuza kadar hür ve bağımsız bir şekilde yaşaması sizlere bağlıdır.

GENÇLERE GÜVENİYORUM

Sorumluluğunuz büyüktür. Öğretmenlerinizle, anne- babalarınızla ve arkadaşlarınızla tam bir uyum ve dayanışma içinde çalışarak, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu, imanlı, inançlı ve kaliteli kadroları sizler oluşturacaksınız. Hepinizin bunu gerçekleştirme iradesine sahip olduğunuzu biliyorum. Sizlere inanıyor ve güveniyorum”
 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 09:50:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?