4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Kolejdeki uyuşturucu partisi şakaymış

TV ve gazetelerde "Kolejde uyuşturucu partisi" haberlerine konu olan TED Ankara Koleji’ndeki görüntülerle ilgili müfettiş raporu tamamlandı. Müfettişler, okul yönetimine ve görüntülerdeki öğrencilere disiplin cezası verilmesine gerek duymadı. Müfettişlere göre "olanlar bir şakaydı."

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, haberlerin ardından adını açıklamadığı okula konunun tüm yönleriyle araştırılması için müfettiş gönderildiğini açıklamıştı. Habere konu olan okulun Türk Eğitim Derneği (TED) Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi olduğu öne sürülmüştü. Çelik’e sunulan müfettiş raporunda, şu görüşlere yer verildi:

SOĞUTUCU SPREY Alan uzmanları, görüntülerde yer alan öğrencilerin kokladıkları maddenin burkulma, incinme ve spor yaralanmalarında deri üzerine sıkılarak kullanılan soğutucu kas spreyi olduğu ve eczanelerde serbestçe satıldığını belirttiler. "Türkiye’nin en ünlü kolejinde uyuşturucu partisi" adıyla geçilen habere konu olan ve satışı yasak olmayan bu maddeyi kullandıkları kanaatine varılmıştır.

ŞAKA YAPMIŞLAR Bağımlıları tarafından sıklıkla kullanıldığı bildirilen(tiner, bali ve buna benzer yapıştırıcılar ile tüpgaz, benzin v.b) maddeler arasında "soğutucu sprey" sayılmıyor. Madde bağımlılığı konusuna bilinçli olan öğrencilerin uyuşturucu kullanmak niyeti ile hareket etmedikleri, "kendi aralarında şakalaştıkları", yaptıklarının tehlikeli bir şey olduğunu düşünmedikleri için bunu saklama gereği duymayıp kayda aldıkları belirlenmiştir.

UÇ DEĞERLENDİRME Gerçekten uyuşturucu kullanmak niyetinde olan bir grubun, suç olduğunu bile bile herkese açık yemekhane tuvaletinde bunu topluca ve bir "soğutucu sprey"le gerçekleştirmek isteyeceklerine inanmak güç. Spreydeki etkin madde miktarı veya oranı, öğrenci sayısı, bu işe ayrılan süre dikkate alındığında görüntülerdeki öğrencilerin davranışlarının "uyuşturucu partisi" olarak yorumlanması uç bir değerlendirme olur.

İŞLEME GEREK YOK Haberin yayımlanmasından sonra ilgililerce kurum içinde inceleme başlatıldı ve mevcut uygulamalar gözden geçirildi. Eğitimin yanı sıra her türlü ek idari ve fiziki önlemin ele alındığı görüldüğünden bu aşamada herhangi bir yönetici, öğretmen ve öğrenci hakkında yapılacak herhangi bir işlem bulunmadığı kanaatine varıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Mart 2007 Salı 10:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?