5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Kolonun bir ucu askeri ihalede

Sağlık ve Bayındırlık bakanlıkları ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndaki ihale yolsuzluğu iddialarının ardından başlatılan Kolon Operasyonu kapsamında mahkemeye sevk edilen 46 kişiden 17'si tutuklandı.

Kolon Operasyonu'nda gözaltına alınan 46 zanlıdan 17'si dün tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Sabah Ankara Adalet Sarayı'na getirilen zanlılar, nöbetçi 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Bu kişilerden 17'si 'ihaleye fesat karıştırmak', 'rüşvet vermek' ve 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' suçlarından tutuklanarak, cezaevine gönderildi. 

Emniyet, 35 ihale için 45 klasörlük suç dosyası hazırlayıp Ankara Adliyesi'ne gönderdi. Bir ihalenin de Genelkurmay'da yapılan inşaat işi olduğu öğrenildi. Savcılığın, Hava Lojistik Komutanlığı lojman ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 3 rütbeli askerin dosyasını Genelkurmay Askerî Savcılığı'na gönderdi. 

Savcılığın hazırladığı dosyada, "sivillerle ilgili işlemler tamamlanmış olup, aynı operasyonda suça iştirak eden askeri şahıslarla ilgili işlem yapılması" istemi yer aldı. Bayındırlık Bakanlığı eski Müsteşar Vekili Sedat Aban'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi serbest kaldı. Aban ile Kocaeli eski Milletvekili olarak Aban'ı TBMM'de dinleyenlerden Sefer Ekşi'nin de davaya dahil edileceği ve tutuksuz yargılanacağı ifade edildi.

anka,zaman
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 17:03:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?