3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kombiden sızan gaz zehirledi

Ankara'da kombiden sızan gazdan dolayı 2 kişi zehirlendi.

Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere kaldırılırken, polis ekipleri ve doğal gaz ekipleri kapıları tek tek çalarak bina sakinlerini uyandırdı.

İnceleme yapan uzman ekipler, doğal gaz kaçağının bulunduğu dairenin kombiyi kurallara uygun olarak kullanmadığını tespit etti.

Edinilen bilgiye göre, Çankaya'da gece saatlerinde meydana gelen olayda, Bülbülderesi Caddesi üzerinde bulunan bir binanın 12 numaralı dairesinde oturan Tarık Kole ve Müzeyyen Saylam kombiden sızan gazdan dolayı zehirlendi. Zehirlendiğini anlayan Kole ve Saylam, durumu sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri doğal gazdan zehirlendiği anlaşılan yaralıların ilk müdahalelerini olay yerinde gerçekleştirdi.

Bu sırada ihbar üzerine olay yerine gelen doğal gaz ekipleri bina girişindeki gaz vanasını keserek, apartman sakinlerini uyandırdı. Evlere girerek tek tek inceleme yapan doğal gaz ekipleri, gaz kaçağının bulunduğu dairenin kombisine takılan flex borunun ve cam üzerine takılan havalandırma menfezinin kurallara uygun olmadığı tespit etti.

Yaralı Kole ve Salyam, ambulanslarla Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 09:18:54
Güncelleme :9 Ocak 2009 Cuma 09:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?