3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kongre Sarayı'na Cannes'lı organizatör

Türkiye'de bir ay önce ofis açan Fransız kongre ve fuar işletmecisi GL Events, Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından yaptırılan Ankara'nın en büyük Türkiye'nin ise ikinci büyük kongre merkezinin işletmesini aldı.

GL Events, Ankara'da bu yılsonunda bitirilmesi planlanan ve toplam 80 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak olan ATO Ankara Kongre ve Fuar Merkezi'ni 10 yıl süreyle işletecek.

ATO tarafından 100 milyon TL yatırımla yaptırılan kongre merkezinin bu yıl sonunda tamamlanarak 2010'da faaliyete geçmesi bekleniyor. Ankara Kongre Merkezi toplam 80 bin metrekare alan, 3 bin kişilik oditoryum ve 11 bin metrekare fuaye alanına sahip.

GL Events Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Sanus, kongre merkezinin Ankara'yı dünya kongre pazarındaki önemli aktörlerden biri haline getireceğini belirtti. Sanus, GL Events'in en önemli avantajının dünya çapında düzenlediği Fransa'daki Pret a porter moda fuarı ve Cannes Film Festivali gibi önemli kongre ve organizasyonları yeni şehirlere de taşımak olduğunu söyledi.

Şirketin 30 ülkede sahip olduğu deneyimi çalıştığı ülkelere aktardığını söyleyen Sanus bu avantajı Türkiye'ye de taşıyacaklarını kaydetti. Sanus, İstanbul'daki Sütlüce ve Kongre Vadisi ile de ilgilendiklerini söyleyerek bu merkezlerin tek bir grup trafından işletilmesinin İstanbul için daha faydalı olacağını ifade etti.

Sabah
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 17:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?