4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Kör kurşuna adalet arayışı

Ankara'da geçen Ekim ayında, bir özel güvenlik görevlisinin açtığı ateş sonucu yaralanan gencin annesi, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'ndan yardım istedi. 

Kapıcılık yaptığı apartmanın önünde beklerken 'kör bir kurşunla' başından vurulan 21 yaşındaki gencin annesi Hülya Çelik, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'i ziyaret etti. Oğlu Berat Çelik'in Ekim ayından bu yana hastanede olduğunu, birçok ameliyat geçirdiğini anlatan anne Çelik, Adli Tıp ve hastane raporlarına göre oğlunun hayati tehlikesinin sürdüğünü söyledi. Çelik, 'Küçükesat'ta ruhsatsız silahını çıkarıp kavga ettiği iki kişiyi ayaklarından yaralayan ve etrafa açtığı ateş sonucu oğlunun başından yaralanmasına neden olan özel güvenlik görevlisinin', savcının talebiyle 50 gün sonra tahliye edildiğini belirtti.

 Savcının böyle bir inisiyatif kullanamayacağını herkesin söylediğini kaydeden Çelik, ''Savcı nasıl bırakır, bu kararı kimler verdirtti?'' diye sordu. Çelik, savcıyı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayet ettiklerini de söyledi. Çelik, kendisinin ve çocuğunun can güvenliğinin tehdit altında olduğunu ifade ederek, bu nedenle savcılığa başvuracağını kaydetti. 

Evlat acısının hiçbir şeye benzemeyeceğini, Ersin'in de bir baba olduğunu dile getiren Çelik, komisyonun konuyu incelemesini istedi. Ahmet Ersin de vereceği soru önergesiyle konuyu takip edeceğini belirtti. Ceza Muhakemeleri Kanununun 103. maddesinin savcıya resen tahliye yetkisi verdiğine işaret eden Ersin, bu maddenin yürürlükten kaldırılması için de kanun teklifi vereceğini bildirdi. Ersin, olayın, yargıya güveni ciddi ölçüde erozyona uğrattığını belirterek, bakanlığın harekete geçmesi için girişimde bulunacağını, savcının, neden resen tahliye ettiğini araştırılmasını isteyeceğini vurguladı.
İha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2007 Çarşamba 15:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?