4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Kore gazisi gözüyle 'Terör ve ABD'

Kore gazisi ve aynı zamanda asker babası olan 75 yaşındaki Abdurrahman Görmez, yaşanan terör olaylarına ve Türkiye'nin 'müttefiki' ABD'nin bunlara seyirci kalmasına isyan ediyor.

1957 yılında Kore'de sıkışan ABD'nin yardım çağrısı üzerine kahraman Mehmetçiklerle birlikte bu ülkeye giden ve Amerikalı askerlerle birlikte omuz omuza savaşan gazi dede, bugün aynı duyarlılığı ABD'nin yapmasını istiyor. Kürt kökenli Türk vatandaşı olan gazi dede, ülkeyi bölmek isteyen kanlı terör örgütü PKK'ya ise lanetler yağdırdı. Kore gazisi Abdurrahman Görmez, Güneydoğu'da meydana gelen terör saldırılarını ve şehit haberlerini televizyonda kahrolarak izleyen milyonlarca Türk vatandaşından sadece biri. Her şehit haberinde gözyaşı döken ve vatani görevini yapan oğlunun diğer askerler gibi sağ-salim dönmesi için gece-gündüz dua eden gazi dede, ülkenin terör belasından kurtulmasını dört gözle bekliyor.

Amerika'nın yardım çağrısı üzerine 1957 yılında Türk askeri olarak Kore'de büyük kahramanlık örneği gösteren gazi dede, bugün ABD'nin Türkiye'ye vefa borcunu ödemesi gerektiğini belirtiyor. ABD'ye, "Dün sen istedin, biz senin yanında savaştık. Bugün sen Türkiye'nin yanında yer almalısın" çağrısı yapan gazi dede, 1957 yılında ABD'li topçuların Türk piyadelerin arkasına saklanarak Kore'de savaştığı günleri anlattı. Erzurum Tekman'da aşiret mensubu olan Kürt kökenli gazi dede, Türkiye'nin asla bölünmeyeceğini, bunun için gerekirse vatanı için bu yaşında bile seve seve askere gidip eşkıyalarla savaşabileceğini söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 12:04:27
Güncelleme :2 Kasım 2007 Cuma 12:08:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yaşar kalaycı IP: 88.232.101.xxx Tarih : 2.11.2007 16:35:49

Değerli dedem senin ellerinden öperim sen bu vatanı bin bir zorluk ve sıkıntılarla savaşarak bizlere teslim ettin bundan sonra bizler varız sen yatağında rahat uyu allaha emanet ol sağlıklı ve uzun yaşa