3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Köşkte 2. Cumhuriyet resepsiyonu

ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla devlet erkanına verdiği protokolün ardından akşam saatlerinde ikinci bir resepsiyon verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda 'geleneksel' hale getirdiği iki resepsiyon uygulamasını bu sene de sürdürdü. Devlet erkanını öğle saatlerinde Çankaya Köşkü'nde ağırlayan Gül, akşam saatlerinde de ikinci resepsiyonunu verdi.

İlk resepsiyonun aksine ikinci resepsiyon 'eşli' gerçekleşti ve Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte davetlileri resepsiyon salonunun kapısında karşıladı. Gül çifti, resepsiyon salonuna, çalışma ziyaretinde bulunmak üzere Ankara'da bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve eşi ile birlikte geldi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün akşam resepsiyonuna, bazı bakanlar kurulu üyeleri, iş adamı, sanatçı, gazeteci, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve akamedisyenlerin de aralarında bulunduğu 800 kişi eşli olarak davet edildi. Resepsiyona, kabineden Devlet Bakanları Mehmet Aydın ve Selma Aliye Kavaf, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet

Davutoğlu ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldı. Muhalefetten ise sadece Demokratik Toplum Partisi'nden (DTP) katılım oldu. Gecede DTP Milletvekilleri Sırrı Sakık ve Bengi Yıldız yer aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Valisi Kemal Önal, Topkapı Sarayı Müdürü İlber Ortaylı, akademisyenler Hüseyin Hatemi, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Gazi Jandarma Üsteğmen Taner Uran, milli aşçı Serkan Bozkurt ile Türkiye'deki dini cemaat temsilcileri geceye katılan isimler arasında yer aldı.

Resepsiyonda işadamlarını Erdoğan Demirören, Ahmet Nazif Zorlu, Ferit Şahenk, Bekir Okan ve Jak Kamhi temsil ederken, bu seneki resepsiyona çok sayıda sanatçının katılması dikkat çekti.

GECEYE SANATÇI İLGİSİ

Geceye sanat ve gösteri dünyasından Yıldırım Öcek, Sibel Can ve oğlu Engin Vural Can, Vahe Kılıçarslan, Zerrin Özer, Ercan Saatçi, Oktay Kaynarca, Erdal Özyağcılar, Metin Şentürk, Yeşim Salkım, Tuba Büyüküstün, Hakan Altun, Şehnaz Çakıralp, Gülben Ergen ve eşi Mustafa Erdoğan, Süheyl Uygun ve eşi Burçin Orhon, Mazhar Alanson ve eşi Biricik Sude, Hasan Kaçan, Kadir Çöpdemir, Kenan Işık, Okay Temiz, Yıldız İbrahimova iştirak etti.

Resepsiyonda, İhlas Medya Grubu'nu ise İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol, İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Murat Odabaş temsil etti.

RESEPSİYONDAN NOTLAR

Bu seneki resepsiyonda, davetliler Cumhurbaşkanı Gül'e isimleri söylenerek takdim edildi. Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, yaklaşık bir saat ayakta kalarak, konuklarını kapıda karşıladı.

Hayrünnisa Gül, oğlunu işaret ederek Sibel Can'a, "Maşallah" dedi. Sanatçı Zerrin Özer ile Hayrünnisa Gül'ün bir süre sohbet ettikleri görüldü.

Kore'nin Ankara Büyükelçiliği Askeri Ataşesi, Gül'ün Cumhuriyet Bayramı'nı Türkçe kutladı. Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği Askeri Ataşesi'nin kimono kıyafetli eşi de eğilerek Gül çiftini selamladı.

Resepsiyona Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ve küçük kızı Zeynep Bilgin ile katılırken, 'yazar' olarak takdim edilen Zeynep Bilgin, 'Zürefa' adlı kitabını Hayrünnisa Gül'e hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 21:46:03
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 22:24:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?