4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Köyde bir First Lady

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad, Çubuk ilçesine bağlı Aşağı Çavundur köyüne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Esma Esad, Aşağı Çavundur köyüne gelişinde Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca ve Çubuk Kaymakamı Mustafa Güler tarafından karşılandı. Esma Esad'a köylü çocuklar tarafından çiçek verildi. Bayan Esad, kendisini karşılamaya gelen çocuklarla tek tek ilgilenerek sevdi. Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören kadınların yaptığı el işlerini inceledi. Halı tezgahına da oturarak halı dokumaya çalışan Bayan Esad'a daha sonra köylü kadınların yaptığı gözlemeden ve meşhur Çubuk Turşusu'ndan ikram edildi. Bayan Esad, daha sonra köylü kadınlarla birlikte hamur açarak gözleme yapmaya çalıştı.

Bayan Esad'a ziyareti sırasında Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca tarafından Çubuk Turşusu, İbrik ve şal hediye edildi. Bir süre çocukların sunduğu halk oyunlarını izleyen Bayan Esad, daha sonra engelli çocukların eğitim gördüğü okula geçti. Esma Esad, burada engelli çocuklarla tek tek ilgilendi. Bu sırada bir engelli çocuğun uyumaya devam etmesi dikkat çekti. Ziyareti sırasında köylülerin sempatisini kazanan Bayan Esad, Aşağı
Çavundur köyünden ayrılışı sırasında köylü kadınların tek tek ellerini sıktı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 12:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?