4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Küba'da Atatürk Parkı yaptırılıyor

Çankaya Belediyesi, Küba’nın başkenti Havana’da Playa Belediyesi işbirliği ile Atatürk Parkı açıyor.

Çankaya Belediyesi ile Havana Kent Tarihi Ofisi Başkanı Eusebio Leal Spenger, Havana Büyükşehir Başkan Yardımcısı Jesus Raul Llarruz ve Türkiye Havana Büyükelçiliği Sekreteri Celal Doğan ile yapılan ikili görüşmeler sonucunda Havana’da “Atatürk Parkı ”nın açılması yönünde ilke kararı alındı. Çankaya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Küba’ya gönderilmek üzere parka konulacak Atatürk anıt heykel/büstünün yapım çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, heykeltıraş Metin Yurdanur’un katkılarıyla çalışmaları yapıldığını belirtti. Eryılmaz, “Atamıza yakışır bir parkı ve anıtı, dost ve kardeş ülke Küba’da yapmak için kolları sıvadık. Bu konuda sanatçı ve uzmanları bir araya getiriyoruz. Heykeli en kısa sürede bitirerek Dışişleri Bakanlığımız kanalı ile Küba’ya göndereceğiz" dedi.

Havana’daki Atatürk Parkı ve Heykeli’nin, 2008 yılının Nisan ayında yapılacak Havana Bienali'nde resmi törenle açılması hedefleniyor. Çankaya Belediyesi ile Playa Belediyesi, 2004 yılında kardeş kent anlaşması imzalamıştı.

ANKA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 11:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?