4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Küçük Babacan, babasının izinde

İlkokula başlamadan babası Hilmi Babacan'ın Çıkrıkçılar Yokuşu'nda bulunan dükkanında çalışmaya başlayan Devlet Bakanı Ali Babacan, oğlu Kerem'in de küçük yaşta ticarete atılmasına destek verdi.


Kanal A Televizyonu'nda gazeteci Ömer Şahin'in hazırlayıp sunduğu "Görüş Farkı" programına konuk olan Devlet Bakanı Ali Babacan, özel hayatına ilişkin soruları cevaplandırdı. Kabinenin en genç ismi olan Bakan Babacan, siyasete girmeden önce dünyanın birçok ülkesini gezdiğini açıkladı. Favori sporunun kayak olduğunu anlatan Babacan, iş temposu yüzünden çocuklarına yeterince zaman ayıramamaktan yakındı. Her yıl kısa süreli de olsa ailesiyle birlikte tatile gittiğini kaydeden Babacan, bir gününün nasıl
geçtiğini anlatırken de, "Günde ortalama 4 saat uyuyabiliyorum. Genelde sabah saat 04.00 gibi yatıyorum. Artık 4 saat uykuya alıştık" dedi.


İlkokula başlamadan Çıkrıkçılar Yokuşu'nda babası Hilmi Babacan'ın dükkanında çalışmaya başladığını belirten Ali Babacan, ilköğretime giden oğlu Kerem'in de kendisinin yolunda olduğunu söyledi. Kerem'in okulların kapanmasıyla birlikte dedesinin dükkanında tezgah başına geçtiğini belirten Babacan, "Oğlum 5-6 senedir yazları dedesinin işyerine gidiyor" diyerek ticarete küçük yaşta adım atan oğluna destek verdi.


Ali Babacan, kabineye girdikten sonra "hem Hazine Bakanı, hem ticaretle uğraşıyor" dedirtmemek için aile şirketindeki hissetlerini devrettiğini de açıkladı. Babacan, bu konudaki hassasiyetini şu sözlerle dile getirdi:
"Laf, söz olmasın diye babamın bile dükkanına gitmeye çekiniyorum. Herhalde babamın işyerine gitmeyeli 8-9 ay olmuştur. Nereden, ne bulsak diye kulp arayanlar var. Siyasete devam ettiğim sürece ticaretten uzak kalmayı tercih edeceğim açıkçası."


Siyasete ilişkin açıklamalarında ise Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan'a yönelik sert eleştirilerde bulunan Babacan, "Bu konuda çok doluyum. İmarzede değil Uzanzede demek gerekir. Uzan ailesi maalesef vatandaşlarımıza Türkiye tarihinde değil, tüm dünya bankacılık tarihinde görülmemiş bir dolandırıcılık, hırsızlık yaşatmıştır. Nasıl İmar Bankası'nda aldattılar, kandırdılar ya, onun bir benzerini şimdi siyasette oynamaya çalışıyorlar" dedi.


Siyasete girmeyi aklının ucundan bile geçirmezken AK Parti'nin kurucuları arasında yer aldığını belirten Babacan, "AK Parti olmasa girmezdim. Bazen haksızlıkları, iftiraları görünce 'niye girdim' diye düşündüğüm oluyor" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 19:05:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?