3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Küçük Rümeysa'nın büyük umudu

12 yaşındaki felç hastası Rümeysa Kaptan, başkentte umutla iyileşeceği günü bekliyor.

Küçük kız Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yardımıyla özel bir hastanede ozon tedavisi görürken, kalacak yerleri olmayan ailesi de Büyükşehir Belediyesi'nin şefkat evlerinde kalıyor.

Kütahya'da yaşayan 12 yaşındaki Rümeysa Kaptan, 10 ay önce amansız bir hastalığa yakalandı. Türkiye'de ender görülen sinir ucu iltihabı (Transversmylit) hastalığına yakalanan Rümeysa, ailesi tarafından tedavi için 5 ay önce Ankara'ya getirildi. Maddi imkansızlıklar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'nin şefkat evlerinde kalan aile, 5 ay boyunca kızlarına çare aradı. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e iletmesinin ardından Gökçek aile ile görüşmeyi istedi.

Küçük Rümeysa'nın bütün masraflarını karşılamak istediğini söyleyen Gökçek, Rümeysa'nın özel bir hastanede tedavisinin yapılması için talimat verdi. Daha önce gördüğü ilaç tedavilerine olumlu yanıt alamayan Rümeysa, özel hastanede ozon tedavisi görüyor.

Baba Halil Kaptan, çocuğunun hastalığı için il il dolaştığını belirterek, son duraklarının Ankara olduğunu söyledi. Başkan Gökçek'in yardımından dolayı sevinç duyduklarını anlatan Kaptan, kızı Rümeysa'nın bir an önce iyileşerek yaşıtları gibi top oynamak ve okula gitmek istediğini söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 13:43:35
Güncelleme :15 Eylül 2009 Salı 13:49:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?