4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Kuğulu geçitleri, 24 Mart açılıyor

Türkiye'nin en modern geçitleri olarak inşa edilen ve Ankara'nın ana arterinde yaşanan trafik sorununu büyük ölçüde rahatlatacak olan Kuğulu Alt Geçitleri, 24 Mart Cumartesi günü saat 18.00'de ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in vereceği konserle hizmete açılacak. 

Tatlıses konserinin ardından açılışa katılanlar, saat 21.30'da oynanacak Yunanistan-Türkiye milli maçını kavşakta kurulacak dev ekranda izleyebilecekler. Başkent Ankaralılar'ın, açılışın yapılacağı 24 Mart Cumartesi günü kavşakta iki ayrı coşku yaşayacaklarını kaydeden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kavşağın açılışının Çankaya Belediyesi'nin durdurma kararı nedeniyle 1.5 ay geciktiğini söyledi. Başkan Gökçek, "Elçiliklerle yaşanan anlaşmazlık nedeniyle de çalışmalar 5 ay sürdü. Kavşakla ilgili son olarak elimize yeni bir durdurma kararı geldi. Allah'tan çalışmaları bitirdik. Kavşağın açılışına tüm Ankaralıları davet ediyorum. O gün sevinenler alkışlayacak, engelleyenler üzülecek" dedi. 

Kavşak'ta 3 tane tünel bulunduğunu, Cinnah ve Protokol Yolu tünellerinin Atatürk Bulvarı'nda birleşerek 'Kuğulu 1 Alt Geçidi', Atatürk Bulvarı'ndaki alt geçidin ise 'Kuğulu 2 Alt Geçidi' ismini aldığını ifade eden Başkan Melih Gökçek, Atatürk Bulvarı üzerindeki bütün büyükelçiliklerin yapılanlardan memnun olduğunu söyledi. Genişliği 20 metreden 40 metreye çıkartılan Atatürk Bulvarı'nda düzenlemeyle Cinnah Caddesi'ndeki trafik sıkışıklığının yanı sıra Arjantin Caddesi, Tunalı Hilmi, Polonya Caddesi ile Paris Caddesi'ndeki trafik sorununa da önemli ölçüde rahatlık kazandırılmış olacak. Kavşakta ulaşımın çok yönlü olarak rahatlayacağını ve yayaların da düşünülerek, sinyalizasyonlar sayesinde, vatandaşların da rahat bir biçimde kavşağı kullanabileceklerini kaydeden Başkan Gökçek, kavşakta yeni trafik düzenlenmesi yapıldığını ve Büyükşehir Belediyesi'nin "Ankara-bel.gov.tr" adresli internet sitesinde de yol haritasının ayrıntılı bir biçimde gösterileceğini belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2007 Salı 12:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?