4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Kuğulu'da Rus elçiliği engeli aşıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kuğulu Kavşağı'nın yapımında belediye ile Rus Büyükelçiliği arasındaki anlaşmazlığın giderildiğini bildirdi.

Gökçek, yaptığı yazılı açıklamada, Kuğulu Kavşağı'nın yapımında Rus Büyükelçiliği ile yaşanan anlaşmazlığın giderilmesinin ardından kavşaktaki çalışmaların son aşamasına gelindiği kaydetti. Gökçek, yan yüzeyleri gök mavisi tonlarında seramikler ve kuğu motifleriyle kaplanan alt geçitlere, hayat kurtaran bariyerler konulduğunu, bulvardaki eski aydınlatma direklerinin yerine 350 yeni direğin yerleştirildiğini ve 250 adet ıhlamur ağacının dikileceğini bildirdi.

Melih Gökçek, özel drenaj sistemi uygulanan alt geçitlerde, zemin suyu ya da yağmur suyu sızıntısının görülmeyeceğini kaydetti. Gökçek'in verdiği bilgiye göre, Akay istikametinden alt geçitle Kuğulu'ya kadar geçiş sağlanacak. Kuğulu'da Tunalı Hilmi istikametine dönüldüğünde tünel üzerinden, yüzeyden sola dönüş yapılabilecek. Cinnah istikametine gidenler tünele girecek ve tünelden çıkıp Cinnah'a devam edecekler.

Protokol Yolu'ndan tek yönlü olarak Kızılay'a doğru gelen araçlar ise Atatürk Bulvarı'na katılmak için tüneli kullanacaklar. Tunalı Hilmi Caddesi'ne dönmek içinse yüzeyden dönüş gerçekleştirilecek. Atatürk Bulvarı'ndan Paris Caddesi istikametine dönmek isteyenler de Kennedy Caddesi önündeki Kuğulu 2 alt geçidi üzerinden sola dönecekler. Ayrıca, Kennedy Caddesi'nden direkt Paris Caddesi'ne geçilebilecek.

Düzenlemeyle Akay Kavşağı hariç, kentte ikinci bir doğu batı aksında çalışan yol güzergahı ortaya çıkacak.



AA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2007 Salı 12:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet BALCI IP: 85.104.208.xxx Tarih : 13.03.2007 21:26:49
Tabiki bu denli büyük bir projenin içinde sorunlar, karşı çıkanlar elbette olacak. Bu denli büyük bir çalışmayı ben geç kalınmış olarak görüyorum internet aracılığı ile sayın Melih Gökçek'e ok atanlara sesleniyorum, bir gün gelcek hemzemin geçitler kapanacak adı altında yazı yazan arkadaşlar izleyin yapılanları kararlarınızı ona göre verin siyasete çıkar sokmayın halk için yapılanları göz önünde bulundurun...