4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Kuğulu'daki duraklar tartışma yarattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kuğulu alt geçitlerinin açılmasının ardından, yeni trafik düzeni de tartışma yarattı. Vatandaşlar, toplu taşım araçlarının köprü altından geçmesine tepki göstererek, konuyu bir dilekçeyle, belediyeye bildirdi. Dilekçelerin özel halk otobüslerinde dağıtılması ise dikkat çekti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Trafik İşleri Dairesi Başkanlığına verilmek üzere özel halk otobüslerinde de dağıtılan söz konusu dilekçede, Altınpark-Çankaya seferini yapan 413 nolu otobüslerin güzergahlarına ilişkin yaşanan olumsuzluklar dile getirildi. Dilekçede şunlar kaydedildi:

"Yıllardan beri 413 nolu Altınpark-Çankaya hattı EGO ve Özel Halk Otobüslerini kullanmaktayım. Kuğulu Kavşağı projesi tamamlandıktan sonra bütün alt-üst geçitlerde olduğu gibi burada da toplu taşım araçlarının üstten gideceğini ve Kuğulu Park durağında inip işyerime rahatlıkla gidebileceğimi düşündüm. Ancak kavşak açıldıktan sonra hiçbir yerde olmayan bir uygulama ile toplu taşıma araçlarının köprünün altına yönlendirildiğini gördüm. Üstte kalan alanın müsait olmasına rağmen yolun açılmaması uzun bir mesafede yürümemize neden olmaktadır. Bu nedenle alt geçidin üzerinde yapılacak yeni bir düzenlemeyle 413 hattı EGO ve halk otobüslerinin Kuğulu Park durağında durmalarının sağlanması konusunda gereğinin yapılmasını arz ederim."


anka
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 10:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 85.99.163.xxx Tarih : 28.03.2007 11:28:02
ARTIK KATLI KAVŞAKLAR VE KENT İÇİ HIZLANDIRILMIŞ ARAÇ TRAFİĞİ HAKKINDA YAZMAK YERİNE HER HABERİN YANINA YİNE AUNI SAYFADAN BİR KAZA HABERİ EKLEYECEĞİM. "Başkent'te gece saatlerinde yağan karın ardından meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre kaza, İstanbul Yolu Sivil Savunma Müdürlüğü önünde meydana geldi. Mehmet Tunçbilek yönetimindeki 06 ECM 41 plakalı araç, aynı istikamete gitmekte olan 06 AD 6836 plakalı halk ekmek kamyonuna arkadan çarptı. Bu sırada 06 MD 006 plakalı araç, kaza yapan araçlara arkadan çarpıp kaldırıma çıktı. Mehmet Tunçbilek hakimiyetindeki araç içinde bulunan Nuray Tunçbilek, Afiye Tunçbilek (13), Melek Tunçbilek (11) ve Sariye Aslan, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından araçtan çıkarıldı. Kaza yerine çağrılan sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Nuray Tunçbilek ve Sariye Arslan'ın durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı." YORUMSUZ. 28 MART 2007 ANKARA