3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kum balığı yüzleri güldürüyor

Kumbalığı avcılığına talep artıyor. Son yıllarda, Hirfanlı barajına atılan kum balıklarının çoğalması ve yurtdışından bu balığa olan talebin artması sektörü canlandırıyor. İşsizliğin hatsafhada olduğu Evren ilçesinde de işsizliğe bir umut gözüyle bakılan kum balığı avcılığı oldukça karlı bir iş konumunda.

Büyük bir kum balığı avcılığı potansiyilene sahip olan Hirfanlı Barajında balıkçılar bu ay kumbalığı avcılığı yapıldı belirli dönemlerde yapılabilen kum balıkçılığı bu dönem sonlara yaklaştı, bir daha ki sezon eylül ve ekim ayında daha çok insanın çalışacağı düşünülürken, bu konuda faaliyet gösterecek ve balıkçılığı daha iyi bir sektör haline getirmek içinde Evren Balıkçılık Kooperatifi kurma fikirleri vatandaşlar arasında konuşulmaya başlandı.

Kumbalığı çok küçük ve saydam bir cins olmasına karşın yurtdışında kızartma şeklinde pişirilip yeniliyor, bunun yanında kozmetik sanayinde ve hayvansal gıdalarda kullanılan kumbalığı oldukça değerli bir tür. Günlük düzenli çalışmayla çok yüksek gelir elde edilebilen bu sektör, çalışacak onlarca insanı bekliyor.

Kumbalığı kaçırılmaması gereken ve işsizlere bir iş kapısı olacak bir fırsat.
 

Mehmet Şahin Keskin/Evren Kenthaber
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 09:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?