3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kumrular'a 5 tahliye!

Ankara Kumrular Caddesi'nde, 20 Eylül 2011'de bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen terör eylemiyle ilgili tutuklu 11 sanıktan 5'inin tahliyelerine karar verildi.

 Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Ankara Kumrular Caddesi'nde, 20 Eylül 2011'de bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen terör eylemi ve Güney Ekspresi'nde bulunan patlayıcıyla ilgili 19 sanıklı davanın duruşmasına, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

İddianamede, Kumrular'daki eylemi PKK/KCK terör örgütü adına yaptığı iddia edilen sanık Ümit Akgümüş, savunmasına, ''Patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine sesleniyorum: Bana, ölen insanların katili gibi bakılmasını istemiyorum. Onların katili değilim, bunu ispatlayacağım. Her şeyi çürüteceğim'' diyerek başladı.

Kamera kayıtları istendi

Verilen aranın ardından Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal kararı açıkladı.

Sanıklar Ümit Akgümüş, Mazlum Duran, Halil Bayık, Ramazan Pamukçi, Fethullah Yiğit ve Ertan Yürek'in tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, Necla Acet, İhsan Akgül, Hayrettin Sincan, Yakup Pamukçi ve Ahmet Korban'ın adli kontrol hükümleri doğrultusunda tahliyelerini kararlaştırdı.

Mahkeme, sanık Ümit Akgümüş ve avukatının talebi üzerine, sanığın, olayın meydana geldiği tarihte Tarsus'ta bir hastanede olup olmadığının tespiti için kamera kayıtlarının istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

AA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2012 Perşembe 09:55:52
Güncelleme :21 Aralık 2012 Cuma 18:47:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?