4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Kurban kesim yerleri belirlendi

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla çalışmalarını genişleten Altındağ Belediyesi, modern ve hijyenik kurban kesim ve satış yerlerini belirledi.

Kurban satış yeri olarak Karapürçek Mahallesi Uzunburun mevkisinde büyük bir alan belirlenirken, kesim için de 5 nokta tespit edildi. Konuya ilişkin bilgi veren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, belirlenen kurban satış ve kesim yerleri dışında cadde, sokak ve binaların arasında kurban satış ve kesimine izin verilmeyeceğini, 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu'na uygun hareket etmeyenlere gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi.

Ankara Kalesi'nin tarihi yapısını korumaya yönelik kale civarındaki yaş deri alan-satan işyerlerini kapattıklarını da hatırlatan Başkan Tiryaki, "Ankara Kalesi'nin değerlerini korumak amacıyla kale civarında yaş deri alıp-satan tüm işyerlerinin ruhsatlarını iptal ettik.Bu tür faaliyetlere 2 yıldır müsaade etmiyoruz. Zabıta Müdürlüğümüz halkımızın kurban alışverişlerini daha sağlıklı ve huzur içerisinde yapması için Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince 24 saat hizmet verecektir" diye konuştu.

Altındağ Belediyesi'nce belirlenen kurban kesim yerleri ise şöyle:

"Aydınlıkevler Semt Pazarı-Ahiler Mahallesi İstinye Sokak, Göveren Sokak Arası İskitler Semt Pazarı-Evliya Çelebi Mahallesi Tesviyeci Sokak, Seçim Sokak Arası Hacı Bayram Veli Semt Pazarı-Yıldıztepe Mahallesi Hasköy Polis Karakolu Arkası 179. Sokak Üzeri, Site-Yıldız Semt Pazarı-Ali Ersoy Mahallesi 61., 67., 38. ve 84. sokaklar arası Karapürçek (Uzunburun mevkii) kurban kesim yeri-kurban satış alanı yanı."

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 18:02:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?