4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Kurban pazarında hijyenik önlemler

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, ilçelerde kurban satış yerleri tespit edilirken, Sincan Belediyesi'de, belirlenen kurban pazarlarında hijyenik önlemler almaya başladı.

Kurban satış çadırlarının yavaş yavaş kurulduğu Cimşit, ve Törekent'te, Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ortak çalışmalar yürütüyor. Yaklaşık 350 çadırın kurulacağı pazarda, zabıta görevlileri düzeni sağlamaya çalışırken, veterinerler ise, başta şap hastalığı olmak üzere çeşitli bakteriyel hastalıkların hayvanlara bulaşmaması için bir dizi tedbirler alıyor. Buna göre, kurbanlıkların bulunduğu çadırlara her hafta kireç dökülecek, ayrıca özel olarak hazırlanan ilaçlar sıkılacak.

Sincan'da kurban pazarlarına her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun bir talebin olduğunu söyleyen Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın, "Pazar yerinde gerekli tedbirleri önceden almaya başladık. Özellikle, hayvanların sağılığı konusunda veterinerlerimiz gerekli çalışmalara şimdiden başladı. Halkımız, aldıkları kurbanlıklar hakkında herhangi bir tedirginlik duyduğunda, veterinerlerimize ulaşarak ücretsiz yardım alabilecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 11:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?