5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Kurbanlık deveye 10 bin TL!

Ankara'ya ünlü bir market tarafından Aydın'dan getirilen "Şampiyon" isimli 1 tonluk kurbanlık deve, Ankaralı bir iş adamına 10 bin liraya satıldı.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlık arayışına başlayan vatandaşlar, hayvan pazarlarına akın etti. Hayvan pazarlarında keselerine uygun kurbanlık bakan vatandaşlar için ünlü bir market Ankara'ya kurbanlık 2 deve getirdi.

Makromarket'in Kazan'daki kurbanlık satış yerine Aydın'dan iki hafta önce getirilen "Şampiyon" ve "Gökgöz" isimli develer vatandaşlardan büyük ilgi gördü. 10 bin ile 12 bin lira arasında alıcı bulan develerin yanı sıra Makromarket'in 20 dönümlük arazi üzerine kurulu satış ve kesim tesisinde boğa ve küçükbaş kurbanlıklar da satışa sunuldu.

Kurban pazarıyla ilgili bilgi veren Makromarket Satınalma ve Pazarlama Direktörü Ahmet Yontar, mahalle aralarında İslami koşullara uygun olmayan şartlarda hayvan kesilmesine karşı olduklarını belirterek, "Ankara halkına en hijyenik ve en ekonomik şartlarda en çeşitli kurban kesme alışkanlığını kazandırmak ve vatandaşların ibadetlerini yapması amacıyla böyle bir çalışma yaptık" dedi.

10 bin liraya satılan "Şampiyon" isimli devenin 1 ton ağırlığında olduğunu da söyleyen Yontar, "Afgan tipinde bir devedir, Türk'tür. Her türlü sağlık kontrolleri yapılmıştır. Kimliği vardır ve yaklaşık 500-600 kilo et çıkar" ifadelerini kullandı.
Deve etinin dana etinden daha lezzetli olduğunu anlatan Yontar, halk arasında deve etinin "ekşi et" olarak bilindiğini ancak bu bilginin yanlış olduğunu kaydetti.

"ŞAMPİYON VE GÖKGÖZ SATILDI, KURBANLIK 3 DEVE DAHA GETİRECEĞİZ"

Kurban pazarına getirdikleri "Şampiyon" ve "Gökgöz" isimli develerin satıldığını söyleyen Yontar, kurbanlık 3 deve daha getireceklerini bildirdi. Yontar, tesisin günde bin 500 küçükbaş, 500 de büyükbaş kurbanlık kesimine uygun olduğunu kaydederek, müşterilerin bayram öncesi kurbanlıkları görebilecekleri alanlar oluşturulduğunu belirtti.

Müşterilerin söz konusu alanlarda kurbanlıklarını seçip işaretleyebilecekleri ve belirlenen randevu saatinde kesimlerini yaptırabileceklerini ifade eden Yontar, veteriner kontrolündeki kurbanlıkların tesiste İslami ve hijyenik koşullara uygun olarak beslenerek kesildiğine dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2011 Cuma 17:40:27
Güncelleme :8 Kasım 2011 Salı 18:45:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?