5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Küre operasyonu derinleşiyor

"Ankara'da bazı masaj salonlarında çekilen görüntülerle şantaj yapıldığı" yönündeki iddialarla ilgili başlatılan "Küre Operasyonu" derinleşerek devam ediyor. Çetenin büyük alışveriş merkezlerinde bombalı eylem hazırlığında olduğu iddiaları incelemeye alınırken, yüzbaşı Nuri Bozkır'ın, polis operasyonundan 4-5 ay öncesinden haberi olduğunun belirlendiği öğrenildi. Çete üyelerinin "futboldaki şike" iddialarına da karıştığının tespit edildiği belirtildi. Operasyon kapsamında ayrıca, çetenin infaz ettiği iddia edilen kişilerin cesetlerinin Kaynaşlı'da aranacağı kaydedildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından "Ankara'daki bazı masaj salonlarında çekilen görüntülerle şantaj yapıldığı" iddiası üzerine başlatılan "Küre Operasyonu" değişik boyutlar kazanmaya başladı.

İddiaya göre, Yüzbaşı Nuri Bozkır, Kasım Zengin'e operasyon kapsamında gözaltına alınacağını telefonuna gönderdiği 'kaç' şeklindeki bir mesajla haber verdi. Polisin, operasyonu Yüzbaşı Bozkır'a kendilerini dinleyen bir birimin mi; yoksa bir köstebeğin mi haber verdiğinin ise araştırma kapsamına alındığı öğrenildi.

Öte yandan, operasyonda gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Yüzbaşı Nuri Bozkır'ın, Ayaş Tüneli'nde çeteye eğitim verdiğinin tespit edildiği bildirildi. Tünelde ele geçirilen TNT, C-4 ve A-4 gibi patlayıcı maddeler incelemeye alındı. Son günlerde özellikle A-4 patlayıcı maddesiyle gerçekleştirilen terör eylemlerinin de bu kapsamda incelendiği öğrenildi. Düzenlenen operasyon kapsamında ayrıca, Migros, Carefour, Armada gibi büyük alışveriş merkeziyle askeri tesislerin yoğun olarak bulunduğu Etimesgut İlçesi'nin ayrıntılı planları ele geçirildi. Çetenin buralarda provokasyon amaçlı bazı eylemlere girişeceği yönündeki iddialar da ekiplerce incelemeye alındı. Ayrıca, yasadışı yapılanmanın Mersin, Trabzon, Şemdinli ve Hakkari'de yaşanan bazı olaylarla bağlantısının olup olmadığının da operasyon kapsamında inceleneceği kaydedildi.

KASIM ZENGİN'DEN ÇARPICI İDDİALAR
Askerlikle ilgili sorunu olduğunu söyleyen Kasım Zengin'in, Yüzbaşı Nuri Bozkır ile o dönemde Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda asker olan kayınbiraderi Ömer Faruk Çalışkan'ın aracılığıyla tanıştığını belirttiği öğrenildi. Zengin, "Benim askerlikle ilgili sorunum vardı. Yüzbaşı Nuri Bozkır bana benim askerliğimi Türk Mukavemet Teşkilatı adına kendisine istihbari bilgiler vererek yapabileceğimi söyledi. Kendisinin belge vererek askerlik işini halledebileceğini söyledi" ifadesini kullandı. Yüzbaşı Bozkır'ın, güvenlik şirketi sahibi olan Mustafa Aksoy'u "ajan" olarak tanıttığını da iddia eden Zengin, Aksoy'un 11 kişilik dinleme timi olduğunu, gayri resmi kazanç kaynağı olan kişilerin telefon numaralarını toplayarak kendisine vermesini söylediğini öne sürdü.

Zengin, Yüzbaşı Bozkır'ın 4-5 ay önce kendisine "Organize sizi dinliyor" dediğini ileri sürerek, operasyondan 3-5 gün önce de Bozkır'ın evine gelerek operasyonun yapılacağı bilgisini verdiğini savundu.

Zengin'in ifadesinde şunları iddia etti: "Nuri yüzbaşı evime geldi. '3-5 güne kadar organize operasyon yapacaklar. Sendeki CD'leri, kimliği ver. Ben sana orijinal kimlik ve askerlik yaptığına dair belge vereceğim' dedi. Bundan 4-5 ay kadar önce de Nuri yüzbaşı, 'Organize sizi dinliyor; ama önemli bir şey çıkmaz' demişti. Ben kimliği attığımı söyleyerek vermedim. CD'lerden 2 tanesini de ne olur ne olmaz diye ayırdım, diğerlerini vermedim. Daha sonra İstanbul'a gittim, orada yakalandım."

FUTBOLDA ŞİKE İDDİALARI
Zengin, "futbolda şike" iddialarıyla ilgili ise, tutuklanan Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır'a bilgi verdiğini ileri sürdü. İflas ettikten sonra Ankara'dan İstanbul'a gittiğini anlatan Kasım Zengin, "Ankara'da tanıştığımız Osman Hüseyin Selçuklu'yu aradım. Benim İstanbul'da olduğumu öğrenince Ertuğrul Çakır ile birlikte yanıma geldiler. Burada Ertuğrul Çakır, 'Futbol dünyasına gir, ilmin sayesinde onlarla ilişki kur, şike benzeri yaptıkları olayları bana bildir' dedi. Zeytinburnu sahildeki restoran işleten ve mafya olarak bilinen şahısların gelip gittiği yere gelip gidiyordum. Yine bu dönemde İbrahim Tatlıses, Keops Bar'a gelip gidiyordu. Ben onunla da ilmim sayesinde samimiyeti ilerlettim. Futbol dünyasından insanlar da bu restorana gidip geliyorlardı. Ben bu sohbette öğrendiğim bilgi ve şikeleri Ertuğrul Çakır'a bildiriyordum. Bunların bir kısmının medyada yer aldığını ve netice alındığını gördüm" iddiasında bulundu.

Derya Tuna'yı vurduğu gerekçesiyle tutuklanan "Hüseyin Bozan'ın hapisten çıkınca para istediğini ve Tatlıses'i rahatsız ettiğini" ileri süren Kasım Zengin, "İbrahim Tatlıses bana telefon açtı. 'Ben bu adamı öldürteceğim, ne biçim konuşuyor?' şeklinde konuştu. Beni aramasının sebebi kendisiyle samimiyetim ve ilmi yönden bana olan inancıdır. Ben kendisini sükunete davet ederek 'Hallederim' dedim. Hüseyin Bozan'ın numarasını aldım, onu tamamen insani yönden ikna ettik. İstanbul'da İbrahim Tatlıses ile biraraya getirdim. Birlikte bunları kameraya da çektim. Bu kaset İbrahim Tatlıses'tedir. Orada kasete çekerken Hüseyin Bozan'ın Derya Tuna'yı vurmak için Urfa'dan İbrahim Tatlıses'in akrabasından birisinin 'İbrahim dedi ki; Derya'yı vursun, gidip hapiste yatsın, 500 milyar lira vereceğim' dediğini; ancak İbrahim Tatlıses'in bunu söylemediğini anladım" diye konuştu.

Zengin'in ifadesinde Fatih Bucak'ın işlettiği bir otopark işletmesini de Korkut Eken aracılığıyla aldıklarını iddia ederek, şunları söylediği öğrenildi: "Nuri Bozkır bizim maddi sıkıntımızı bildiği için, Korkut Eken, Fatih Bucak'ı oradan ayırttırdı. Bar sahibiyle görüştük, Nuri yüzbaşı 'Otoparkı bu arkadaşlar işletecek' dedi. Bar sahibi de 'Hayırlı olsun, zaten Fatih Bucak vardı, o da ayrc'f0imi söyledi. Kendisinin belge vererek askerlik işini halledebileceıldı' dedi. Ben her ihtimale karşı barın kapalı olduğu gün Özgür Altun'u işçilerle otoparka gönderdim. Soran olursa da, 'Biz Korkut Eken'in adamıyız' deyin dedim. Çünkü yüzbaşı öyle söylememizi istemişti. Kısa süre sonra bazı kişiler, Özgür'ü tehdit etmeye başlamış. 'Biz de Korkut Eken'in adamıyız' demişler. Bana da tehdit telefonları gelmeye başladı. Nuri yüzbaşı Fatih Bucak'ın ortağıyla bara gidip eğlenip parasını da ödeyerek özür mahiyetinde davrandıklarını söylemişti. Nuri yüzbaşının otopark olayını söylemesinin sebebi bize maddi katkıda bulunmaktı. Nuri yüzbaşı özel görevli olduğu için 30 bin dolara kadar harcama yetkisi olduğunu söylemişti."

Bu arada, çetenin infaz ettiği öne sürülen kişilerin cesetlerinin Kaynaşlı'da aranacağı belirtilirken, operasyon kapsamında Kasım Zengin tarafından İbrahim Tatlıses'e koruma olarak görevlendirilen Gökhan K. da gözaltına alındı. Operasyon kapsamında ayrıca, bazı askerlerin de gözaltına alınabileceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2006 Salı 18:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?