3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kursiyerlerin ağır konuğu

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Kültür Merkezi’nde dikiş-mefruşat kursunu ziyaret etti. Kursta yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Akgül, mesleki eğitim kurslarıyla vatandaşların istihdam alanına büyük bir adım attığını belirtti.

Akgül’den Kursiyerlere Destek

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, eşi Zeliha Akgül ile birlikte Mamak Kültür Merkezi’ndeki dikiş-mefruşat kursunu ziyaret etti. Kursiyerlerle sohbet eden Başkan Akgül, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İş İmkanı Artıyor

Kursiyerlere başarılar dileyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, toplumların gelişmişlik düzeylerinin kadınlarının gelişmişlik düzeyiyle ilişkili olduğunu belirterek, “İşsizliğin öünde duran en büyük engel mesleksizlik. Meslek edinme kurslarıyla iş imkanının artacağına inanıyoruz. Kurslarda, kadınlar hem boş zamanlarını değerlendiriyor, hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Konservatuar ve meslek edindirme kurslarında 1800 kişi eğitim görüyor. Mamak Kültür Merkezi bünyesinde sürekli yeni kurslar açıyoruz” dedi.

“Kadınlar Üretime Katılıyor”

Mesleki eğitim kurslarıyla kadınlara ev hanımlığının dışında, üretme fırsatı ve birey olarak olarak kendini geliştirme fırsatı verdiklerini belirten Akgül, “Bu hem bireysel hem de toplumsal anlamda önemli bir hizmet. Kadınların sosyoekonomik hayata aktif bir şekilde katılmalarına önem veriyoruz. Bu yöne projeler geliştiriyoruz” diye konuştu.

Dikiş Mefruşat Kursu

22 öğrencinin devam ettiği dikiş-mefruşat kursu 8 ay sürüyor. Kursiyerlere hafta içi 09.00 ile 16.00 arası usta öğreticiler tarafından meslek öğretiliyor. İki dönem olarak 8 ay süren kurs sonunda başarılı olan katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 18:25:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?