3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kursiyerlerin sergi heyecanı

Mamak Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan kurslarda 8 aylık bir çalışma sonucu hazırlanan el emeği göz nuru eserler görücüye çıktı.

Mamak Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan Akdere'deki Yaşlı Dayanışma ve Toplum Merkezi'nde kurs gören hanımların, 8 ay emek vererek hazırladığı birbirinden güzel eserler görücüye çıktı. Sergide, yağlı boya resimler, ev aksesuarları, takı tasarım ve ahşap çalışmalar, iğne oyaları, şiş ve dantel örgüler beğeniye sunuldu.

Serginin açılış kurdelesini kesen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, emeği geçen herkese teşekkür etti. Sosyal çalışmalara yerel yöneticiler olarak çok büyük önem verdiklerini kaydeden Akgül, boş zamanların en iyi şekilde değerlendirilebildiği merkezde kadınların, sosyokültürel alanda ve eğitim alanında kendilerini geliştirme imkanı bulduğunu söyledi.

Akgül, kadınların ekonomik hayata aktif bir şekilde katılmaları ve ekonomik olarak güç kazanmaları amacıyla açılan kurslarda, öğrencilerin hazırladığı sergiyi gezdi. Başkan Akgül, Çin iğnesi, kurdele nakış, tel kırma, dantel sarma, iğne oyası gibi tekniklerin kullanıldığı el emeği göz nuru eserler hakkında kursiyerlerden bilgi aldı.

Yağlı boya resimlere özel ilgi gösteren Akgül, uzun süre çalışmaları inceledi. Kursiyerleri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Akgül, usta öğreticilere de teşekkür belgesi verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 11:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?