3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kutsal emanetler Gül'e teslim edildi

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 94. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen Çanakkale-Ankara 12. Zafer Koşusu'na katılan atletler, Çanakkale'den getirdikleri Türk bayrağı, deniz suyu ve toprağı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e takdim ettiler.

Cumhurbaşkanı Gül, Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Yunus Akgül ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Kabulde, Çanakkale-Ankara 12. Zafer Koşusu'na katılan Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri'ne bağlı atletler de hazır bulundu.

Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Akgül, artık geleneksel hale gelen Çanakkale-Ankara 12. Zafer Koşusu kapsamında Çanakkale'den getirdikleri Türk bayrağı, toprak ve suyu Cumhurbaşkanı Gül'e takdim edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül ise, bugünün sadece Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü değil aynı zamanda Şehitleri Anma Günü olduğunu da belirterek, "Bütün Türkiye'de şehitlerimizi bu şekilde anıyoruz. Hepsini rahmetle, minnetle bu şekilde anıyoruz. Hepsine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Daha sonra Elçin Kaya adlı genç atlet, Cumhurbaşkanı Gül'e Türk bayrağını öperek teslim etti. Gül de, aynı şekilde bayrağı öperek teslim aldı. Hüseyin Algül adlı bir başka atlet ise Cumhurbaşkanı Gül'e Çanakkale'den getirdikleri deniz suyu ve toprağı takdim etti. Gül, kabulün sonunda koşuya katılan atletlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 18:35:07
Güncelleme :18 Mart 2009 Çarşamba 18:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?