1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Liselilerden ulaştırma zammına protesto

Ankara’da kendilerini "Devrimci Liseliler" olarak nitelendiren bir grup öğrenci Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından toplum taşım ücretlerine yapılan zammını protesto etti.

Kızılay PTT Şubesi önünde toplanan Ankara Devrimci Liseliler yanlısı bir grup öğrenci, "Gökçek harçlıklarımızdan elini çek", "Ulaşım zammı geri çekilsin", "Ulamış hakkımız engellenemez" gibi sloganlar attı. Grup adına yapılan açıklama, toplu taşıma ücretlerine enflasyonun üç katından daha fazla zam yapıldığı iddia edilerek, "Melih Gökçek zaten yoksul olan halkı ödeyemeyecekleri ulaşım ücretlerine mahkum ediyor" denildi. Zammın gerekçesi olarak Gökçek’in 31 aydır toplu taşımaya zam yapılmadığını ileri sürdüğünün belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

"Melih Gökçek kimi kandırıyor. Daha 1 Ocak 2004’te toplum taşımaya yapılan zammı ne zaman unuttu? Melih Gökçek göreve geldiği günden beri Ankara’da toplu taşıma ücretleri 184 kat arttı. Ankara bugün toplu taşımanın en pahalı olduğu şehir haline geldi."

Ulaşımın bir kamu hizmeti olduğu kaydedilen açıklamada, "Harçlıklarımız Büyükşehir A.Ş.’nin kasasına gidiyor. Melih Gökçek ise harçlıklarımıza göz dikmiş, cebine indireceği paraları elini ovuşturarak bekliyor" ifadesi kullanıldı. Yapılan açıklamanın ardından toplu taşım ücretlerine yapılan zammın geri çekilmesi için toplanan imzalar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2005 Cuma 17:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ışıl kaya IP: 81.213.202.xxx Tarih : 24.02.2005 23:32:26
gençlerin yapmış olduğu bu çalışma herkese örnek olmalı...keşke herkes onlar gibi yürekli onlar gibi cesur onlar gibi duyarlı olabilse......