3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Lokman hekimler ilgi görüyor

Bin bir çeşit ot ve şifalı bitkilerin satıldığı lokman hekimler bugünlerde büyük ilgi görüyor.

Soğuk kış günlerinin baş göstermesiyle aktarlara koşanlar bol bol ıhlamur, ada çayı ve bitki kökleri alıyor. Birbirinden farklı ve her hastalığa alternatif olarak düşünülen bitkilerin satıldığı lokman hekimler bu günlerde pek bir dolu. Çünkü genci yaşlısı, keskin soğuğa karşı korunmak için aktarların kapısını çalıyor.

Şifalı bitkilerden oluşan ekonomik sepetler küsküs, havlıcan, zerdeçal, zencefil, karanfil, tarçın, nane, ıhlamur ada çayı ve daha birçok soğuk algınlığına birebir etki eden bitkilerle doluyor. Üstelik bu bitkiler birkaç kez kaynatılıp tekrar içilebiliyor. Aktarlardan alınan bu otlar en az bir ay aile boyu rahatlıkla tüketilebilir. Hem de en fazla 5 TL ödeyerek.

Bitki çayları bal ile tatlandırılabiliyor. Ancak kullanılan kaşığın demir değil plastik olması gerekiyor. Aksi halde balın bir yararı olmuyor. Balla birlikte elma, portakal kabuğu ya da limonla da bitki çayı daha lezzetli hale getirilebilir.

Öte yandan kiloları korumaya da yardımcı olan bu çayların, günde en fazla 3 kupa içilmesi öneriliyor. Lokman hekimlerde alışveriş yapanlar ise tadını çok sevmeseler de faydaları için bu çayları içtiklerini söylüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 18:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?