4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Mahalleler birleşti, sayısı 54'e düştü

Altındağ Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda bazı mahalleler birleştirildi. Yapılan son düzenlemeyle ilçedeki mahalle sayısı 54'e düştü.

Mahallelerin birleştirilmesi süreci hakkında bilgi veren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Sunulan kamu hizmetlerinde birlik sağlamak; verilen hizmetin kalitesinin artırılmasını ve vatandaşlarımızın çağın gerektirdiği kalitede hizmet almasını sağlamak üzere bu tür bir düzenlemeye gittik. Birleştirmeler yapılırken mahallelerin birbirine yakınlığı, ulaşım durumları, coğrafi yapıları, nüfus yoğunlukları ve ana caddeler ile yolların durumu da dikkate alındı. İmar Müdürlüğü tarafından teknik kısmı hazırlanan mahalle birleştirme çalışmaları Belediye Meclisi'nce kabul edildi. Alınan karar Valilik tarafından da onaylandı" dedi.

Yapılan son düzenlemeyle Zübeyde Hanım ve Evliya Çelebi mahalleleri birleştirildi. Hipodrom Caddesi, Mevlana Bulvarı, İstanbul Caddesi, Çubuk Çayı, Etlik Caddesi ve Kazım Karabekir Cadde'sinin sınır olarak belirlendiği mahallenin isminin Zübeyde Hanım Mahallesi olarak kalmasına karar verildi. Fazilet Mahallesi Ziraat Mahallesi ile birleştirilerek sınırları Etlik Caddesi, Turgut Özal Bulvarı, Pamuk Sokak ve Altındağ Caddesi olarak çizildi ve yeni mahallenin adı da Ziraat Mahallesi olarak belirlendi.

Gökçenefe ve Engürü mahallelerini kapsayan birleştirmede ise yeni sınırlar Şehit Kaya Aldoğan Caddesi, Altındağ Caddesi ve Hoca Ahmet Yesevi Caddesi olarak belirlenirken, mahallenin adının Gökçenefe Mahallesi olarak kalmasına karar verildi. Yapılan son düzenlemede ayrıca Atilla Mahallesi, Cemalbey Mahallesi ve Kemal Zeytinoğlu Mahallesi'ni bir kısmının birleştirilmesine; yeni alanın sınırlarının ise Plevne Caddesi, 52 Sokak, Mevlana Caddesi ve 2. Cadde'den oluşmasına karar verildi. Mahallenin ismi ise Atilla Mahallesi olarak belirlendi. Gültepe Mahallesi'nin ise büyük kısmı birleştirilerek sınırları Plevne Caddesi, 2. Cadde, 5. Cadde, Babür Caddesi, Gültepe Caddesi, 244. Sokak ve Asri Mezarlık Duvarı olarak belirlendi. Mahallenin adı Gültepe Mahallesi olarak kalacak. Doğu Mahallesi ve Dereboyu Mahallesi'nin bir kısmı birleştirildi. Sınırları İrfan Baştuğ Caddesi, Çubuk Çayı üzerindeki yaya köprüsü, Çubuk Çayı, 26. Sokak, 1. Cadde, 20. Sokak ve Doğu Caddesi olarak çizilen mahallenin adı Doğu Mahallesi olarak belirlendi. Düzenlemenin kapsadığı son mahalleler ise Karakum ve Dereboyu mahalleleri. Dereboyu Mahallesi'nin bir kısmı Karakum Mahallesi'ne katılarak yeni alanın sınırları İrfan Baştuğ Caddesi, Hacı Bayram Veli Caddesi, 4. Cadde, 39. Sokak, 37 Sokak, Doğu Caddesi, 20. Sokak, 1. Cadde, 26 Sokak, Çubuk Çayı ve üzerindeki yaya köprüsü olarak belirlenirken, mahallenin adı Karakum Mahallesi olarak kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 16:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?