3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mahkumların tiyatro keyfi

Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, “Geçmiş Zaman Olur ki…” adlı oyunu Sincan Cezaevi mahkumları için sahneledi.

Kahkaha dolu oyunda mahkumlar, bir an için de olsa cezaevi ortamından uzaklaşmanın mutluluğunu yaşadı. Oyun sonunda mahkumlar teşekkürlerinin bir ifadesi olarak Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e el emeği göz nuru bir tablo hediye etti.

Mahkumlar İçin Perde Dedi

Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu bu kez mahkumlar için perde dedi. Kent Tiyatrosu, “Geçmiş Zaman Olur ki…” adlı oyunu Sincan Cezaevi mahkumları için sahneledi. Ankara 2 No’lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun spor salonunda sahnelenen oyuna ceza infaz kurumu müdürleri ve yaklaşık iki yüz mahkum katıldı.

Kahkaha Sesi Eksik Olmadı

Oyun sırasında salonda kahkaha ve alkış sesi eksik olmadı. Birkaç saatliğine de olsa keyifli anlar yaşayan mahkumlar cezaevi ortamından uzaklaşmanın mutluluğunu yaşadı. Genç tiyatrocular izleyicilerden tam not aldı. Oyun sonunda oyuncular, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

El Emeği Göz Nuru

Mahkumlar teşekkürlerinin bir ifadesi olarak Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e el emeği göz nuru bir tablo hediye etti. Tabloyu, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e iletmek üzere alan Kent Tiyatrosu Yönetmeni Kenan Olpak, “ Oyunu burada sergilemekten çok büyük keyif aldık. Size sabırlar ve en kısa zamanda tahliye diliyorum. Sizlerin yüzlerinde küçük bir gülümseme görmek bizi de çok mutlu etti. Bize ne zaman talep gelirse burada olmaya hazırız” dedi. Cezaevi yönetimi de Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e, teşekkür belgesi sundu.

Kent Tiyatrosu

Kent Tiyatrosu tarafından hazırlanan, Geçmiş Zaman Olur ki adlı oyun her pazar saat 15:00’da ücretsiz olarak izlenebiliyor. Kenan Olpak yönetimindeki Kent Tiyatrosu tarafından sahnelenen orta oyunu Mamaklılar’a kültür-sanat dolu bir hafta sonu geçirme keyfini yaşatıyor
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 13:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?