3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak 19 Mayıs'ı kutladı

Mamak’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bölge okullarının katılımıyla Saime Kadın Amfi Tiyatro’da kutlandı. Öğrencilerin hazırladığı birbirinden güzel gösterilerle büyük bir coşku içerisinde geçen kutlamalarda Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi.

Çelenk Koyma Töreni

Mamak’ta, istiklal güneşimizin doğduğu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı. Mamak Kaymakamlığı’nın bahçesinde çelenk koyma merasimiyle başlayan kutlamalara, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Temsilcisi Suat Kayaduvar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

Amfi Tiyatro’da Coşku Doruğa Çıktı

Çelenk koyma töreninin ardından kutlamalar Saime Kadın 75.Yıl Amfi Tiyatro’da devam etti. Öğrencilerin 19 Mayıs’ını kutlayan Vali Yardımcısı Aygenç, Mamak’taki coşkuyu hiçbir yerde görmediğini söyledi. Mamak bölgesinden bütün okulların katıldığı kutlamalar, bayraklarla donatılan Amfi Tiyatro’da İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç’ın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşma ile başladı. Kutlamalar, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabı ile sürdü.

Sporcular Heyecanlı Anlar Yaşattı

Günlerdir bu anlamı güne hazırlanan okullar birbiri ardına gösteriler sundu. Pastacılık Meslek Lisesi Korosu’nun söylediği marşlarla renklenen programda, öğrencilerin açtığı Türk Bayrağı ile coşku doruğa çıktı. Mamak Belediyesi Halter Kulübü sporcularının halter, Abidinpaşa Endüstri ve Cebeci Kız Meslek liselerinin tekvando gösterileri ilgiyle izlendi. Sporcuların yaptığı akrobatik hareketler ayakta alkışladı.

“Kolbastı”

Şiirlerin okunduğu programda, okulların halk oyunları ekipleri izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Suzan Gönç İlköğretim Okulu Karadeniz Oyunları ekibinin Kolbastı oyunu kutlamalara renk kattı.

Akgül’den Teşekkür Belgesi

Gençlik koşusunda dereceye giren öğrencilerin ödüllendirildiği Amfi Tiyatroda’ki kutlama, Vehbi Dinçerler İlköğretim Okulu Bando takımının gösterisi ile son buldu. Tören sonunda Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 09:34:59
Güncelleme :20 Mayıs 2009 Çarşamba 09:42:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?