3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak Belediyesi festivale hazır

Mamak Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Büyük Ankara Festivali için hazırlıklarını tamamladı.

Festival alanına kurulacak dev çadırın içi belediyenin faaliyetlerinin anlatıldığı tasarımlarla süslendi.

Evde bakım ve sağlık hizmeti ekibinin de hazır bulunacağı çadırda, misafirler isteğe bağlı olarak sağlık kontrolünden geçirilecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, festival coşkusuna ortak olacak Başkentlileri Mamak çadırını görmeye davet etti.

Festival İçin Hazırlıklar Tamam

Mamak Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 2. Büyük Ankara Festivali için titiz bir hazırlık yürüttü. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki festival alanına kurulan dev çadırın içi ve dışı belediyenin faaliyetlerinin anlatıldığı tasarımlarla donatıldı. Hizmet birimlerinin sosyokültürel alanda ve şehircilik alanında ilçe genelinde yaptığı çalışmaları gösteren tanıtım CD’si ve el broşürü hazırlandı.

Sağlık Hizmeti

Çadırda, Mamak Belediyesi’nin ilçe halkına yönelik olarak hayata geçirdiği sosyal projeler arasında en önemlilerinden biri olarak göze çarpan evde bakım ve sağlık hizmeti ekibi de hazır bulunacak. Türkiye’ye model olan sağlık projesinin başarılı ekibi, çadırı ziyarete gelen misafirleri isteğe bağlı olarak sağlık kontrolünden geçirecek. Misafirler, muayene olabilecek, tansiyon ölçtürebilecek, kan şekeri ve yağ ölçümü yaptırabilecek, hepatit taramasına katılabilecek.

Her Şey Düşünüldü

Ziyaretçiler, çadırda Mamak Kültür Merkezi’nde mesleki eğitim kursu gören öğrencilerin yaptıkları el işi ve takı tasarım çalışmalarının yanı sıra, geleneksel el sanatlarımızdan ebru, hat ve tezhibin en güzel örneklerini görme imkanı bulacak. Çadırı ziyaret edecek küçük misafirler de unutulmadı. Misafirlerin güzel bir şekilde ağırlanacağı çadırda, çocukların penaltı atması için bir kale ve futbol topu koyuldu.

Akgül’den Başkentliler’e Davet

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Başkentlileri Mamak Belediyesi çadırına davet ederek, “Mamak Belediyesi olarak bize ayrılan çadırda kentsel gelişim ve dönüşüm projelerimizi, sosyal projelerimizi, kursiyerlerimizin el emeği göz nuru çalışmalarını misafirlerimizle paylaşacağız” dedi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 11:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?