3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak Belediyesi'nden sağlık semineri

Mamak Belediyesi, “Bebeksiz aile kalmasın” parolasıyla kadın sağlığı ve tüp bebek konusunda bilgi amaçlı seminer düzenleyecek.

Mamak Kültür Merkezi’nde düzenlenecek seminerde, ailelerin tüp bebek hakkında merak ettikleri sorular, Profesör Doktor Recai Pabuçcu tarafından yanıtlanacak. Seminere katılan ailelere ücretsiz olarak muayene edilme şansını yakalayacak. Mamak Belediyesi’nce belirlenecek iki aile de sadece maliyet ücreti ödeyerek, tedavi olma imkanına kavuşacak.

Mamaklı Ailelere Seminer

Mamak Belediyesi’nden çocuk sahibi olamayan ailelere destek. Mamak Belediyesi ve Centrum Klinik Özel Ankara Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi işbirliğiyle tüp bebek konusunda Mamaklı ailelere seminer verilecek.

Merak Edilen Sorulara Cevap Verilecek

“Bebeksiz aile kalmasın” sloganıyla Mamak Kültür Merkezi Hikmet Şimşek Sahnesi’nde gerçekleştirilecek seminere, çocuk sahibi olmak isteyen Mamaklı aileler katılabilecek. 29 Mayıs’ta 14:00–17:00 saatleri arasında düzenlenecek seminerde, Profesör Doktor Recai Pabuçcu, ailelerin tüp bebek hakkında merak ettikleri soruları yanıtlayacak.

Nedenleri Anlatılacak?

Seminerde, çiftlerde kısırlık halleri ve tüp bebek yapmadan önceki tedavi metotları anlatılacak. “Çocuk olmuyorsa nedenleri neler olabilir? Erkekten kaynaklanan problemler ilaçla tedavi edilebilir mi? Kısırlık tedavisi süreci nasıl işliyor? Kısırlık tedavisinin başarısı ve maliyetleri nedir?” gibi konular hakkında bilgi verilecek.

Ücretsiz Muayene

Soru-cevap şeklinde düzenlenecek seminere katılan aileler, ücretsiz muayeneden yararlanabilecek. Seminer girişinde kayıt altına alınan aileler, Centrum Klinik Özel Ankara Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi’nde randevu sistemiyle görüşmeye çağrılarak, şikayetlerini uzman doktorlarla paylaşabilecek. Çocuk sahibi olmak isteyen iki aile de sadece maliyet ücreti ödeyerek, tedavi olma imkanına kavuşacak.

Yıl Boyu Sürecek

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Kültür Merkezi’ndeki tüp bebek seminerinin yıl boyu devam edeceğini belirterek, “Tüp bebek alanında yapılan çalışmalar ve yöntemler her geçen gün teknolojiye bağlı olarak gelişiyor. Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin umudu olan tüp bebek tedavileri giderek yaygınlaşıyor ve pek çok çift de bu yolla çocuk sahibi oluyor. Çok isteyip de çocuk sahibi olamayan ailelerimizi, seminerimize davet ediyorum” dedi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 14:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?