3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak Belediyesi'nin minik konukları

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Ankara’ya gelen Karslı öğrencileri ağırladı.

Öğrencilerle tek tek ilgilenen Başkan Akgül, okullarına kitap gönderme sözü verdi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Akgül, “Her şeyin başı eğitim. Ülkemizi Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine taşımak için çok çalışmalısınız” dedi.

Karslı Öğrenciler Mamak’ta

23 Nisan etkinlikleri kapsamında Başkent’e gelen Kars’ın Akyaka ilçesi İncedere Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ü ziyaret etti. Başkan Akgül, 23 Nisan’da kardeş okulları Mamak İlköğretim Okulu’nda halk oyunları gösterisi sunan öğrencilerle yakından ilgilendi.

Her Şeyin Başı Eğitim

Öğrencilerle sohbet eden Başkan Akgül, çocukların merak ettikleri soruları cevapladı. Minik öğrencilere tavsiyelerde bulunan Akgül, “Her şeyin başı eğitim. Eğitimsiz bir medeniyet olamaz. Biz ne kadar kendimizi geliştirirsek, birey olarak, ülke olarak o kadar ileriye gideriz. Ulu Önder Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ancak eğitimle ulaşabiliriz. Yerel yöneticiler olarak eğitim konusunda sorumluluğumuzun farkındayız. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize gerekli katkıyı yapmak zorundayız. El ele verip ülkemizi layık olduğu yere taşımak için çok çalışmalıyız” dedi.

“Kitap İstiyoruz”

Başkan Akgül, minik bir öğrencinin “Okulumuz için kitap istiyoruz” ricasını da geri çevirmedi. Okulları için kitap gönderme sözü veren Akgül, öğrencilere kırtasiye malzemeleri ve Atatürk Kitabı hediye etti. Mamak Belediye Başkanlığı’ndaki ziyaretin ardından 30 kişilik öğrenci grubu, Mavi Göl’e gitmek üzere ayrıldı.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 08:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?